VIDEO ⟩ Ovečkins jau gāzis vienu no leģendārā Grecka rekordiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Aleksandrs Ovečkins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Vankūverā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem viņa pārstāvētās Vašingtonas "Capitals" uzvarā un laboja Veina Grecka līgas rekordu izbraukumā gūtajos vārtos.

Vankūveras "Canucks" savā laukumā bija spiesta asistēt Ovečkinam zaudējumā Vašingtonas "Capitals" ar 1:5 (1:3, 0:1, 0:1).

Ovečkins guva mača pirmos divus vārtus, savā kontā ierakstīdams arī uzvaras vārtus. Pirmie kļuva par 135.vārtiem, kuri spēlē gūti pirmie, šajā rādītājā panākot līdzšinējo NHL vienpersonisko rekordistu Jaromīru Jāgru. Ar otro vārtu guvumu viņš iemeta savu 793."golu" karjerā, tikai par astoņiem vārtiem atpaliekot no Gordija Hova, kam ir otrs labākais rādītājs NHL vēsturē.

Sestajā minūtē viņš atklāja rezultātu, atņemot ripu aiz mājinieku vārtiem Kvinnam Hjūzam, raidot to vārtu kreisajā stūrī un panākot Kanādas leģendu Grecki.

12.minūtē ar metienu atvēzienā no kreisā iemetiena apļa viņš raidīja ripu vārtsargam Spenseram Mārtinam starp kājsargiem, panākot 2:0.

Tie bija Ovečkina 403.vārti izbraukumā, par vieniem apsteidzot Grecki.

"Vienmēr ir patīkami, kad pārspēj Grecki," sacīja Ovečkins. "Nav svarīgi, kāds sasniegums tas ir. Tā ir vēsture."

"Šķiet, ka mums vienmēr patīk spēlēt izbraukumā, pavadīt vairāk laika kopā, un es domāju, ka visiem tas patīk," piebilda jaunais rekordists.

Tagad Ovečkins ar 160 vairāku gūto vārtu spēlēm atpaliek tikai no Grecka, kura kontā ir 189 šādi mači.

Entonijs Manta arī sakrāja divus rezultativitātes punktus (1+1), bet Dārsijs Kumpers "Capitals" vārtos atvairīja 31 metienu, galvaspilsētas hokejistiem pārtraucot sešu izbraukuma spēļu zaudējumu sēriju.

Mārtins "Canucks" rindās atvairīja 23 metienus, komandai pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

"Capitals" uzbrucējs Larss Ellers ar rezultatīvu piespēli Mantas vārtu guvumā nopelnīja savu 200.piespēli NHL un savu 200. rezultativitātes punktu "Capitals" sastāvā (83 vārti un 117 piespēles).

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien izcēlās ar trim spēka paņēmieniem viņa pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" zaudējumā savā laukumā mačā pret Karolīnas "Hurricanes" - 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1), ciešot otro zaudējumu pēc kārtas.

Bļugers laukumā atradās 11 minūtes un 28 sekundes, no kurām minūti un 41 sekundi spēlēja mazākumā. Viņa kontā arī divi bloķēti metieni, viena zaudēta ripa, 45% uzvarētu iemetienu un +/- rādītājs -1.

Piektajā minūtē Sidnijs Krosbijs izvirzīja vadībā mājiniekus. Krosbijs 101.reizi guva pirmos vārtus spēlē, izvirzoties komandā šajā rādītājā pirmajā vietā un apsteidzot Mario Lemjē ar 100 vārtiem.

Uz to "Hurricanes" atbildēja ar Martina Nečasa un Andreja Svečņikova "goliem" otrajā trešdaļā.

Džeiks Guncels, kuram šajā mačā, tāpat kā Krosbijam, arī rezultatīva piespēle, 58 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu un sagādāja vienu punktu "pingvīniem".

Tomēr papildlaika 140.sekundē uzvaras vārtus guva viesi, izceļoties Bretam Peskam, kurš tāpat kā Svečņikovs (abiem 1+1) un Sebastians Aho (0+2) izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem.

Aho tā bija 106.spēle NHL ar vairāk nekā vienu gūtu rezultativitātes punktu, un šajā rādītājā viņš "Hurricanes" un Hārtfordas "Whalers" komandas vēsturē panācis Petu Verbīku, dalot ceturto vietu.

Vārtos Tristens Džerijs atvairīja 36 "viesuļvētru" metienus, bet viesu vārtos Pjotrs Kočetkovs tika galā ar 30 metieniem.

Viesiem Džordans Martinuks aizvadīja savu 500.spēli līgā.

"Penguins" ar 26 punktiem 23 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē.

Citā spēlē, kurā Bostonas "Bruins" mājās pieveica Tampabejas "Lightning" ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0), viesu rindās laukumā nedevās latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš "Lightning" uzvarā pār Sentluisas "Blues" ar 5:2 jau pirmajā maiņā uz ledus guva ķermeņa augšdaļas savainojumu.

Vienīgos vārtus "zibeņiem" 39.minūtē vairākumā guva Stīvens Stemkoss, bet mājiniekiem divi vārti Teilora Hola un vieni - Breda Maršāna kontā.

Mājiniekiem 27 metienus vārtos atvairīja Džeremijs Sveimens, bet viesiem Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 23 metieniem, pēdējai ripai viesu vārtos ielidojot, kad viņš bija nomainīts ar sesto laukuma spēlētāju.

Ar 27 punktiem 22 spēlēs "Lightning" ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu