Putins apmeklēšot Ukrainas teritorijas, ko uzskata par aneksētām, atklāj Peskovs (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Reuters/ScanPix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins apmeklēšot Donbasa reģionu, sestdien, 3. decembrī, paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta raidsabiedrība CNN.

Peskovs norāda, ka Putins teritorijas Ukrainas austrumos noteikti apmeklēs "noteiktā laikā", jo "tā esot daļa no Krievijas teritorijas", vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Putins septembrī parakstīja dekrētus par Ukrainas Hersonas un Zaporižjas apgabalu atzīšanu par "neatkarīgām teritorijām".

Putins šajos dekrētos melīgi atsaucās uz "tautas gribas izpausmi", kā arī uz "starptautisko tiesību principiem un normām".

Putins jau februārī atzina tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" un "Luganskas tautas republikas" "neatkarību".

Maskava no 23. līdz 27. septembrim rīkoja tā sauktos "referendumus" par pievienošanos Krievijai tās okupētajās Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalu daļās.

Šos pseidoreferendumus plaši nosodījusi starptautiskā sabiedrība. Eiropas valstis un ASV ir tos nosaukušas par "fikciju" un paziņojušas, ka tos neatzīst.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien savā uzrunā ANO Drošības padomē paziņoja, ja Krievija mēģinās uz okupētajās Ukrainas teritorijās rīkoto pseidoreferendumu pamata tās anektēt, tas nozīmēs jebkādu sarunu izbeigšanu ar Maskavu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu