Plāno ievērojami palielināt civilā apģērba kompensācijas apmēru augstu amatpersonu miesassargiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LightField Studios/Shutterstock

Aizsardzības ministrija atbilstoši inflācijai plāno palielināt civilā apģērba iegādes kompensācijas apmēru Valsts prezidenta un citu augstu amatpersonu miesassargiem, kuri dienesta pienākums veic šādā apģērbā.

Tāpat plānots palielināts kompensējamo apģērba gabalu skaitu.

Ministru kabineta noteikumos ir uzskaitīti dažādi apģērba gabali un to skaits, par ko Militārās policijas karavīriem, kas pilda miesassargu pienākumus, paredzēta kompensācija reizi gadā.

Ņemot vērā karavīru noslodzi, ikdienā apsargājot un pavadot amatpersonas, zem un virs apģērba nēsājamos speciālā ekipējuma elementus, ierīces un bruņojumu, kompensējamo apģērba gabalu skaits ir jāpārskata, norāda Aizsardzības ministrija.

Apģērbs ikdienas dienesta pienākumu izpildē nolietojoties ātrāk nekā gada laikā, līdz ar to miesassargiem jāpērk papildu apģērba gabali, kuru iegāde patlaban netiek kompensēta.

Kompensāciju plānots palielināt, sākot ar mēteļu un beidzot ar cimdu iegādi. Piemēram, kompensācija mēteļa iegādei patlaban ir 92,49 eiro, bet plānots to palielināt līdz 215 eiro.

Lai palielinātu kompensācijas, valdība nākamnedēļ plāno pieņemt attiecīgus grozījumus regulējumā. Nauda tiks atvēlēta no Aizsardzības ministrijas budžeta.

Militārā policija nodrošina Valsts prezidenta, uzaicināto ārvalstu amatpersonu un starptautisko organizāciju pārstāvju aizsardzību, pavada militārās kolonnas un apsargā militārās kravas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu