"Lai kāds nebūtu Putins, viņš..." NEPLP vadītāja tvīti par Ukrainu saceļ vētru soctīklos (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Soctīklos izvērsušās plašas diskusijas par Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Ivara Āboliņa senākajiem ierakstiem mikroblogošanas vietnē "Twitter", kurā viņš komentē tā laika situāciju Ukrainā.

Piemēram, 2014. gada 28. februārī, Pašcieņas revolūcijas (Eiromaidana) laikā, Āboliņš, atbildot uz politiķa Ervīna Labanovska teikto, ka Latvijas interesēs ir, lai Ukraina būtu demokrātiska un stabila valsts, rakstīja: "Ukraina nebūs stabila un demokrātiska valsts."

Foto: Ekrānšāviņš

Tā paša gada 21. februārī Āboliņš tvītoja, ka "visskumjākais jau tas, ka nekāds normāls regulējums Ukrainā nav iespējams".

Foto: Ekrānšāviņš

Šajā pašā dienā viņš arī pauda: "Ja var ticēt tam, ko raksta, tad Kijivā vakar pamieru pārkāpa opozīcija. Jātiesā ne tikai Janukovičs, bet arī tie, kas lauza vārdu."

Foto: Ekrānšāviņš

Savukārt 2014. gada 31. janvārī Āboliņš pauda, ka "Latvijai vajadzētu sūtīt Janukovičam naudu un lūgt, lai Ukraina netuvinātos Eiropas Savienībai. Ko mēs ar to krievvalodīgo miljonu baru te darīsim?"

Foto: Ekrānšāviņš

2013. gada 19. jūlijā pašreizējais NEPLP vadītājs norādīja: "Lai kāds nebūtu Putins, viņš satur Krieviju kopā, pasargā no haosa."

Foto: Ekrānšāviņš

Komentārā portālam TVNET Ivars Āboliņš apliecina, ka patiešām šādus tvītus ir rakstījis, bet atvainojas par saviem tā laika izteikumiem un norāda, ka pie šādiem uzskatiem vairs nepieturas.

"Šie tvīti nekādā gadījumā vairs neatspoguļo manu viedokli. Savus tā laika tvītus balstīju uz toreiz pieejamo informāciju," norāda Āboliņš, paužot, ka viņa domas ir mainījušās. "Šis viedoklis ir kļūdains un absolūti nesaskan ar manu pašreizējo nostāju."

Plašāk par NEPLP lēmumu anulēt "TV Rain" apraides atļauju lasiet trešdien TVNET tiešsaistes žurnālā "Klik".

Jau ziņots, ka NEPLP otrdien, 6. decembrī, lēmusi anulēt Krievijas neatkarīgās TV programmas "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") pārraides atļauju.

Portāls "Apollo.lv" novēroja, ka Āboliņa vecos tvītus īpaši aktīvi komentē un ar tiem dalās lietotāji no Ukrainas un Ukrainas atbalstītāji, paužot nosodījumu par viņa izteikumiem.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu