Par atļautā ātruma pārsniegšanu virs 30 kilometriem stundā varētu atņemt tiesības. Tiek izstrādāti likuma grozījumi (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.
Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons. Foto: Lita Millere/LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) kopā ar Valsts policiju (VP) izstrādā likuma grozījumus, kas varētu paredzēt autovadītāja apliecības atņemšanu, pārsniedzot atļauto ātrumu par vairāk nekā 31 kilometru stundā (km/h), piektdien Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē paziņoja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP).

Ministrs uzsver, ka tāpat ir plānots virzīt priekšlikumus par elektrisko skrejriteņu vadītāju atbildību, jo ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros ir iesaistīti skrejriteņi, ir ļoti augsts.

Tāpat tiek plānots rosināt grozījumus likumā, lai ceļu satiksmes negadījuma rezultātā atvieglotu saskaņotā paziņojuma sastādīšanu.

Ministrs uzsver, ka ceļu satiksmes negadījuma dalībniekiem bieži vien ir skaidrs, kurš ir vainīgs, un cilvēki ir gatavi uzņemties atbildību, arī neizsaucot policijas darbiniekus.

Paziņojuma sastādīšana varētu būtiski atvieglot policijas darbu un ļaut gadījumu izskatīt vēlāk. Ministrs uzsver, ka tas ir nepieciešams, jo nozare cieš no darbinieku trūkuma, un ir svarīgi strādāt gan pie šādu grozījumu izstrādes, gan pie tehnoloģiju ieviešanas nozarē.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) uzsvēra, ka satiksmes drošība ir viena no prioritātēm, un ir trīs punkti, lai to uzlabotu.

Kā pirmo ministrs minēja ceļu infrastruktūru, kuras veidošanā un uzturēšana ir iesaistīta valsts un pašvaldības. Sadarbībā ar policiju ir svarīga ceļu satiksmes kontrole, kā arī svarīga ir autovadītāju atbildība, braukšanas kultūra un paražas, kuru dēļ bieži vien notiek ceļu satiksmes negadījumi.

Jau ziņots, ka 25. novembrī stājas spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, kā arī jebkādā narkotisko vielu iespaidā, turklāt paredzēta arī transportlīdzekļa konfiskācija.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu