Iedzīvotājus lūdz necirst egles "Rīgas mežu" teritorijās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemassvētku eglīte Kaļķu ielā. Ilustratīvs attēls.
Ziemassvētku eglīte Kaļķu ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Iedzīvotāji tiek lūgti necirst egles "Rīgas mežu" teritorijās, informēja uzņēmuma Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļā.

"Rīgas mežu" teritorijas plešas apmēram 40 kilometru rādiusā ap galvaspilsētu, pamatā - ap Mārupi, Olaini, Ādažiem, Ropažiem, Ogri un Salaspili, kā arī Rīgā.

"Rīgas mežu" teritoriju karte pieejama vietnē " Kartē jāatver sadaļa "Slāņu pārslēdzējs", jāizvēlas apakšsadaļa "Rīgas meži" un jāieklikšķina lodziņā pie "Rīgas mežu kvartālu poligoni". Tad kartē parādās skaidri iezīmētas "Rīgas mežu" teritorijas.

Lai arī "Rīgas mežu" pārziņā ir 62 000 hektāru meža teritoriju, lielākā daļa ir priežu meži. Tikai aptuveni 10% no koku audzēm ir egļu audzes, un pamatā tie visi ir speciāli stādīti koki.

Klimatisko apstākļu ietekmes dēļ aizvien plašākas mežaudzes tiek pakļautas bojājumiem, un visvairāk cieš tieši egļu audzes. Lai aizstātu un atjaunotu bojātās audzes, egles uzņēmuma speciālisti izaudzē no sēklām, stāda un vairākus gadus rūpīgi kopj. Tas ir cilvēku darbs daudzu gadu desmitu garumā.

Necērtot Ziemassvētku eglīti Rīgas apkārtnes mežos, tiks pasargāti gan meži un to bioloģiskā daudzveidība, gan rekreācijas iespējas. Turklāt par egles ciršanu "Rīgas mežu" teritorijā paredzēts sods.

Pašlaik uzņēmuma mežsargi pastiprināti uzrauga savas apgaitas, īpašu uzmanību pievēršot tieši eglīšu jaunaudzēm. "Rīgas mežu" teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras un uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

Uzņēmums ir pateicīgs iedzīvotājiem par sapratni un mežu sargāšanu.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".

Uzņēmums 2021.gadā strādājis ar 17,57 miljonu eiro apgrozījumu un 9,03 miljonu eiro peļņu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu