Merzļikins aizvada vienu no sezonas labākajiem mačiem un tiek atzīts par spēles trešo zvaigzni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā nomainīja savainoto kolēģi Jonasu Korpisalo un sekmēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandas uzvaru.

"Blue Jackets", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju mājas spēlēs, ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Kalgari "Flames".

Pirmajā periodā Korpisalo atvairīja visus 12 metienus, bet pēc tam ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ nevarēja turpināt cīņu, mačā iesaistoties Merzļikinam, kurš 40 minūtēs neitralizēja 19 no 20 raidījumiem un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Patriks Laine pēc nospēlētām 62 sekundēm panāca 1:0 "Blue Jackets" labā, bet otrā perioda trešajā minūtē Ēriks Robinsons nostiprināja laukuma saimnieku vadību. Spēlējot bez vārtsarga un ar sešiem laukuma spēlētājiem, divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Maikls Stouns pirmo reizi mačā lika kapitulēt Merzļikinam, bet 24 sekundes pirms pamatlaika beigām Šons Kiralī ar metienu tukšos vārtos panāca 3:1.

Merzļikins šajā sezonā piedalījies 12 spēlēs, kurās izcīnījis trīs uzvaras, vidēji ielaidis 4,82 ripas un atvairījis 86,2% metienu.

Citā mačā, kurā laukumā tikās divi Latvijas uzbrucēji, Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" un svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Džefs Skiners 22 sekundes pirms pamatlaika beigām ar nūju iegrūda sejā Džeikam Gencelam, par šo pārkāpumu tiekot noraidīts līdz mača beigām. Papildlaika otrajā minūtē viesiem vairākumu realizēja Džefs Kārters.

Mača rezultatīvākais spēlētājs bija Keisijs Mitlsteds, kurš zaudētāju rindās atzīmējās ar trīs punktiem, visus gūstot ar piespēlēm.

Bļugers šajā mačā spēlēja 12 minūtes un 51 sekundi, no tām piecas minūtes un divas sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra divas piespēles un uzvarēja četros no deviņiem iemetieniem.

Girgensons uz ledus bija 13 minūtes un desmit sekundes, divas minūtes un 45 sekundes spēlējot mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā, un, tāpat kā Bļugers, spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers šosezon 12 spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, bet Girgensonam 26 mačos ir trīs vārti un trīs piespēles.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē, kur "Penguins" ar 34 punktiem 27 mačos ir piektā, "Sabres" ar 26 punktiem 27 dueļos atrodas 13.pozīcijā, bet "Blue Jackets" ar 20 punktiem 26 spēlēs ir pēdējā, 16.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu