"Latvijas attīstībai" ievēlējusi jaunu partijas valdi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Līga Gredzena/LETA

Par partijas "Latvijas attīstībai" (LA) līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti aizejošās valdības aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (AP) un bijušais Saeimas deputāts Juris Pūce (AP), informēja LA.

Sestdien, 10. decembrī, ikgadējā partijas kongresā tika ievēlēta jauna partijas valde uz diviem gadiem, apstiprināti biedru izvirzītie mērķi un uzdevumi jaunievēlētajai valdei un ētikas kodekss, kā arī uzklausītas partijas līderu uzrunas un debatēts par izaicinājumiem Latvijas ekonomikai.

Par partijas valdes locekļiem tika ievēlēti Mārupes novada domes deputāts Aivars Osītis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis (AP), Gulbenes novada domes deputāts Normunds Mazūrs, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps un partijas jauniešu nodaļas pārstāve Katrīna Ruzaiķe.

Par vienu no trim partijas revīzijas komisijas locekļiem atkārtoti ievēlēts Uldis Eglavs.

Starp biedru virzītiem un kongresā apstiprinātiem partijas mērķiem un uzdevumiem turpmākam darbam ir Rīgas nodaļas izveide, partijas reģionālo nodaļu stiprināšana, gatavošanās Eiropas Parlamenta vēlēšanām ar mērķi ievēlēt divus pārstāvjus no partijas saraksta.

Jau iepriekš tika nolemts, ka pēc neiekļūšanas 14. Saeimā politisko partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošās partijas - Kustība "Par!" ("Par!"), LA un "Izaugsme" - turpmāko politisko darbību organizēs patstāvīgi, kā arī vēlēs jaunas valdes un priekšsēdētājus.

AP iekļūšanai jaunajā Saeimas sasaukumā pietrūka vien aptuveni 250 balsu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu