Slovākijā pēc Krievijas lūguma apcietināts Ukrainas karavīrs. Amatpersona skaidro notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijā pēc Krievijas pieprasījuma aizturēts Ukrainas karavīrs Alberts Zubriļins, ziņo portāla "Censor.net" galvenais redaktors Jurijs Butusovs.

Pēc Butusova teiktā, ar viņu sazinājās Ukrainas pilsone Ksenija Zubriļina. Viņa kopš 2013. gada ir precējusies ar Zubriļinu, kurš kopš tā laika pastāvīgi dzīvo Ukrainā, un viņiem ir divi bērni.

Pēc viņa sievas teiktā, Zubriļinam kopš 2015. gada ir uzturēšanās atļauja Ukrainā. Tādējādi viņam ir visi pamatojumi pilsonības piešķiršanai, norādīja žurnālists.

Saskaņā ar sniegto informāciju viņš 6. septembrī oficiāli parakstīja līgumu ar Ukrainas Bruņotajiem spēkiem un pēc pavēles tika nosūtīts uz Slovākiju. 14. oktobrī Zubriļins tika aizturēts, pamatojoties uz Krievijas Federācijas pieprasījumu veikt izmeklēšanu, un kopš tā laika atrodas apcietinājumā.

Žurnālists uzsvēra, ka varas iestādēm ir jāizmanto visas sviras, lai panāktu Ukrainas karavīra tūlītēju atgriešanos.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Olehs Mikolenko ukraiņu žurnālistiem sacīja, ka Zubriļinam ir Krievijas pilsonība, tāpēc Ukrainas diplomātiem ir apgrūtināta konsulārā piekļuve viņam, taču lieta tiek īpaši kontrolēta.

Viņš piebilst, ka Zubriļinam palīdz sieva.

Mikolenko norādīja, ka pēdējo reizi viņi sazinājās 6. decembrī.

"Ukrainas konsuli piedāvāja atbalstu sievai, lai viņa varētu ierasties Slovākijā un tikties ar vīru. Vēstniecība pašlaik sadarbojas ar Slovākijas tiesībaizsardzības iestādēm, gatavojoties Krievijas Federācijas lūguma izskatīšanai tiesā. Albertam Zubriļinam ir nodrošināts advokāts," teica amatpersona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu