"Viņa nopirkusi vietu "Forbes" sarakstā." Ļaudis apspriež Elīnas Didrihsones iekļūšanu jauno līderu sarakstā "30 līdz 30" (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Nupat žurnāls "Forbes Latvija" publiskojis tradicionālo sarakstu "30 līdz 30" ar jaunajiem līderiem, kuros "Forbes" saskata nākotnes potenciālu. Tur iekļuvusi arī pretrunīgi vērtētā influencere un apģērbu tirgotāja Elīna Didrihsone. Soctīklos ļaudis metas komentēt Didrihsones iekļūšanu šajā sarakstā. 

Kāda soctīklu lietotāja raksta: "Ja šis nav pierādījums, ka vieta "Forbes" sarakstos tiek vienkārši nopirkta, lai publicētu vienalga ko aprakstāmais objekts pasūta, neatkarīgi no visiem publiski pieejamās un pārbaudāmās realitātes, tad es nezinu, kas ir. Attēls no šī gada "30 līdz 30" saraksta."

Sašutumu soctīklu lietotājiem rada arī tas, ka Didrihsone ieguvusi vien vidējo izglītību.

Tāpat tiek izteiktas spekulācijas par to, ka Didrihsone, iespējams, nopirkusi vietu žurnāla sarakstā, taču citi viņu aizstāv, rakstot, ka tie ir meli.

Tika izteikts viedoklis arī par uzņēmuma peļņu, ko "Forbes" bija publiskojis zem Didrihsones vārda, proti, interneta veikals "Butterfly.lv" gadā apgroza 846 tūkstošus eiro, ienesot arī 160 tūkstošus tīrās peļņas."

Diskusijā iesaistījušies arī Didrihsones aizstāvji.

Didrihsone savos soctīklos veica aptauju, vai visi viņas sekotāji zinājuši, kas ir "Forbes", jo pati atzina, ka iepriekš par žurnālu un sarakstu neko nebija dzirdējusi. Viņa gan uzreiz atsaukusies aicinājumam piedalīties fotosesijā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka "Forbes Latvija" par Didrihsoni raksta: ""Instagram" influencere Elīna Didrihsone no citiem atšķiras ar kādu būtisku niansi - viņa šo sociālo rīku neizmanto citu zīmolu un ražotāju reklamēšanai vai virzīšanai, bet gan sava personīgā biznesa attīstīšanai. Interneta veikals "Butterfly.lv", kur viņa ir arī galvenā modele, gadā apgroza 846 tūkstošus eiro, ienesot arī 160 tūkstošus tīrās peļņas."

Iepriekš vēstīts arī tas, ka uzņēmums SIA "EDButterfly" pieder viņas vīram Naurim Didrihsonam. Uzņēmums zināms ar savu apģērbu mazumtirdzniecības veikalu "Butterfly", un 2021. gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 845,98 tūkstošiem eiro, savukārt ​peļņa pēc nodokļu nomaksas augusi par 37,3%, liecina "Lursoft Klientu portfelis".

Pērn tirgotājs nopelnīja 160,75 tūkstošus eiro.

SIA "EDButterfly" pagājušajā gadā nodarbināja sešus darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 137,72 tūkstošus eiro, tostarp 3,54 tūkstošus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 10,26 tūkstošus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.

Salīdzinot SIA "EDButterfly" nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo ar apģērbu mazumtirdzniecības nozares uzņēmumu vidējām iemaksām, redzams, ka SIA "EDButterfly" gadījumā tās visus gadus bijušas zemākas nekā nozarē vidēji.

SIA "EDButterfly" reģistrēts 2014. gadā, tā reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas trīs struktūrvienības – fiziskais veikals Blaumaņa ielā, interneta veikals, kā arī fotostudija Brīvības gatvē.

Elīnas Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas izraisīja plašu sabiedrības rezonansi. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā.

Nesen arī plaši tika apspriesti viņas kā autovadītājas paradumi, nesprādzējot drošības jostu, kā arī plašu rezonansi izraisīja viņas publiskotais video ar dēlu, par ko sociālo tīklu lietotāji pauda lielu sašutumu.

Didrihsone saņēmusi aizrādījumus arī par mirkļbirkas #reklāma nelietošanu sociālajā tīklā "Instagram", kurā aktīvi reklamē apģērbus. Ik pa laikam parādās arī citas sūdzības - piemēram, vairākas sievietes apgalvo, ka apģērba iegādes brīdī viņām lūgts maksāt skaidrā naudā un netiek izsniegts čeks. Sūdzības ir arī par preču atgriešanas sistēmu.

Didrihsone piedalījās arī Ainara Šlesera dibinātās politiskās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā un uzstājās ar 29. kārtas numuru. Didrihsone ar vīru Nauri ir reliģiskās organizācijas "Prieka vēsts" locekļi un nereti redzami tās rīkotajos pasākumos.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu