VIDEO "Tā nedrīkst darīt." Soctīklu lietotāji sašutumā par Didrihsonu video ar dēliņu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālo tīklu lietotāji un "sekotāji" pauduši izbrīnu par influenceres un uzņēmējas Elīnas Didrihsones publicēto video ar dēliņu.

Influencere savā "Instagram" profila īsajos stāstiņos publicēja video, kurā redzams, kā viņas teju piecus mēnešus vecais dēliņš Džeisons sēž gultā, taču nevar noturēt līdzsvaru un nogāžas uz segas. Šāda darbība ir veikta vismaz četras reizes, spriežot pēc publicētā video.

"Cerams šo noskatoties tu pasmaidīji," raksta Didrihsone.

Viņas "Instagram" sekotāji un skatītāji komentāros gan pauž sašutumu par redzēto.

"Tā nedrīkst darīt. Mugurkauls taču vēl mīksts," raksta kāda "Instagram" lietotāja.

"Šis jau nu vispār nav smieklīgi," pauž Inga.

Tikmēr sekotāja Sabīne "Instagramā" raksta: "Kāpēc jāmoka mazais kā rotaļļieta? Satraumē tik muguru."

Līdzīgus uzskatus komentāros rakstīja arī citi lietotāji.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa skaidro:"Bērna mešana gaisā vai kratīšana nav pieļaujama nekādos apstākļos! Straujas galvas kustības uz priekšu un atpakaļ, kuras neierobežo vājā kakla muskulatūra, rada​ smadzeņu atsišanos pret galvaskausa iekšējo virsmu. Tā rezultātā ir iespējami daudzu smadzeņu asinsvadu pārrāvumi."

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā par "kratītā bērna sindromu" teikts, ka visbiežāk kratītā bērna sindroms rodas, ja bērns tiek spēcīgi kratīts rokās, vai vecāku dusmu lēkmēs, ratos, ar domu ātrāk iemidzināt un nomierināt, vai mests gaisā. Pirmajos dzīves mēnešos bērna līdzsvara sistēma vēl attīstās, galva stabili neturas.

Iespējamās sekas - galvas smadzeņu traumas un ar tām saistītās sekas (asins izplūdumi, lūzums, tūskas utml.) – garīgā atpalicība, aklums, dzirdes zudums, paralīze, runas un mācīšanās problēmas, nāve, teikts SPKC mājaslapā.

"Bērnu nekad nepurināt, nekratīt rokās vai ratos, nemest gaisā!" skaidro speciālisti.

Apollo.lv jau vēstīja, ka 12. jūlijā Elīna Didrihsone laida pasaulē pirmdzimto.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu