M. Dukura trenētais Vestons uzvar Pasaules kausa trešajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mets Vestons.
Mets Vestons. Foto: AP/Scanpix

Mets Vestons no Lielbritānijas skeletona izlases, kurā strādā Latvijas titulētais braucējs Martins Dukurs, piektdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja uzvaru Pasaules kausa trešajā posmā.

Vestons pēc pirmā brauciena bija līderis un otrajā braucienā sasniedza tikai ceturto labāko rezultātu, taču abu braucienu summā finišēja minūtē un 48,16 sekundēs, izcīnot panākumu.

Otro vietu, atpaliekot 0,16 sekundes no uzvarētāja, ieņēma Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs, bet labāko trijnieku noslēdza Sungi Džuns no Dienvidkorejas, kurš piekāpās Vestonam 0,24 sekundes.

Labāko četriniekā iekļuva vēl viens Lielbritānijas skeletonists Markuss Vaiats, kurš bija ātrākais pirmajā Pasaules kausa posmā. Šajā posmā viņš zaudēja savam tautietim 0,40 sekundes.

Martins Dukurs šogad nolēma likt punktu karjerai, bet viņa brālis Tomass Dukurs sezonas sākumā nestartēs Pasaules kausa apritē.

Plānots, ka līdz jaunajam gadam ledus trašu sportisti pirmos trīs Pasaules kausa posmus aizvadīs tikai Ziemeļamerikā.

Pēc tam sportisti dosies uz Eiropu, kur pēc 2023. gada sagaidīšanas no 3. līdz 8. janvārim cīnīsies Vinterbergas trasē, Vācijā. Nākamie divi posmi plānoti Altenbergā, Vācijā, no 10. līdz 15. janvārim un no 17. līdz 22. janvārim. Pēc tam no 24. janvāra līdz 5. februārim plānots pasaules čempionāts Sanktmoricā, Šveicē, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12. februārim.

Sezonas noslēgums plānots no 12. līdz 19. februārim Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu