Ugandā izglābts divus gadus vecs zēns, kuru bija ierijis nīlzirgs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nīlzirgs. Ilustratīvs attēls.
Nīlzirgs. Ilustratīvs attēls. Foto: knelson20/Shutterstock

Ugandā nīlzirgs uzbrucis divus gadus vecam zēnam, aprijot pusi viņa ķermeņa, taču vēlāk puiku izspļāvis, piektdien paziņoja Ugandas policija.

Šodien publicētajā paziņojumā teikts, ka nīlzirgs bērnam uzbruka 4. decembrī ap plkst. 15.00 pēc vietējā laika Katves-Kabatoro rajonā, valsts dienvidrietumos.

Zēns, kuru Ugandas policija nosauca par Igu, liktenīgajā dienā spēlējās savās mājās, kas atrodas netālu no vietējā ezera.

Ugandas policijas preses pārstāvis norāda, ka brīdī, kad nīlzirgs uzbruka zēnam, tuvumā atradās iedzīvotājs vārdā Krispasa, kurš steidzās zēnam palīgā un meta varenajam dzīvniekam ar akmeņiem. Tas vainagojās ar panākumiem, jo nīlzirgs nobijās un izspļāva puiku zemē. 

Divus gadus vecais Iga tika nogādāts tuvējā klīnikā, kur viņam tika konstatēts rokas savainojums. Vēlāk viņš tika pārvests uz slimnīcu, lai turpinātu ārstēšanos.

Policija paziņoja, ka Iga tagad pēc pilnīgas atveseļošanās ir izrakstīts no slimnīcas. Zēns saņēma arī vakcīnu pret trakumsērgu.

"Lai gan nīlzirgu aizbiedēja atpakaļ ezerā, visiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo netālu no dzīvnieku patversmēm vai to dabīgajām teritorijām, būtu jāzina, ka savvaļas dzīvnieki ir ļoti bīstami," teikts paziņojumā.

"Savvaļas dzīvnieki instinktīvi uztver cilvēku kā draudu, un jebkura mijiedarbība var izraisīt neprognozējamu vai agresīvu rīcību."

Nīlzirgi ir pazīstami kā vieni no pasaulē bīstamākajiem dzīvniekiem, jo ar saviem spēcīgajiem žokļiem var pat pārlauzt kanoe uz pusēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu