Piektdien pieķertajiem dzērājšoferiem atņems četras automašīnas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkometra rādījums.
Alkometra rādījums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien pieķertajiem dzērājšoferiem tiks konfiscēs četras automašīnas un piedzīta nauda sešu spēkratu vērtībā, uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Transportlīdzeklis tiek konfiscēts, ja īpašnieks to vadījis stiprā alkohola reibumā - virs 1,5 promilēm -, jebkādā narkotisko vielu reibumā vai atteicies pārbaudīt apreibinošo vielu klātbūtni organismā. Divas automašīna tiks konfiscēta Kurzemē pieķertiem dzērājšoferiem, pa vienai - Zemgalē un Latgalē.

Savukārt, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis nepieder pašam dzērājšoferim, tad no viņa piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību. Trīs šādi gadījumi reģistrēti Rīgā, divi - Kurzemē, viens - Zemgalē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā aizvadītajā diennaktī ir uzsākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi un deviņi kriminālprocesi, bet viens kriminālprocess sākts par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu iespaidā.

Rīgā pieķerti trīs transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā, bet viens vadījis transportlīdzekli narkotisko vielu iespaidā. Kurzemē pieķerti pieci dzērājšoferi, Latgalē - trīs, Zemgalē - divi, bet Vidzemē - viens.

Par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem vakar noformēti 409 administratīvā pārkāpuma protokoli, tostarp 12 cilvēki sodīti par agresīvu braukšanu, bet 98 - par pārāk atļautā ātruma pārkāpšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu