Sākas balsojums par NBA Visu zvaigžņu spēles komandu starta sastāviem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Otrdien sācies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2022. gada Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojums par komandu starta pieciniekiem.

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem noslēgsies 21. janvārī pusnaktī pēc Austrumkrasta laika jeb 22. janvārī plkst. 7 pēc Latvijas laika.

Balsošana laikā līdzjutēji var vienu reizi dienā balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Sešas dienas - 25. decembrī, 1., 6., 13., 16. un 20. janvārī - atdotajām balsīm būs trīsreiz liela vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Sesto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti 5., 12. un 19. janvārī. Starta piecinieki tiks paziņoti 26. janvārī, bet nedēļu vēlāk būs iespējas iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem, kurus izvēlēs treneri.

NBA vēsturē 72. Visu zvaigžņu spēle norisināsies 19. februārī Soltleiksitijā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas basketbolisti Zvaigžņu spēlē un tās programmā iekļautajos konkursos nepiedalījās, bet aizpērn Čikāgā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms piecām sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis pirms sešiem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

Šogad Klīvlendā notikušajā Visu zvaigžņu spēlē uzvaru svinēja Lebrona Džeimsa komanda, kas ar rezultātu 163:160 pārspēja Kevina Duranta vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu