Ķīna diennakts laikā veikusi lidojumus Taivānas tuvumā ar 39 lidmašīnām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kārtējo reizi demonstrējot savu militāro spēku, Ķīna 24 stundu laikā veikusi lidojumus Taivānas tuvumā ar 39 lidmašīnām.

Arī trīs Ķīnas karaflotes kuģi pietuvojās Taivānai.

Laikā no plkst.6 trešdien līdz plkst.6 ceturtdien 30 no Ķīnas lidmašīnām šķērsoja Taivānas šauruma vidusdaļu, kas kalpo par neoficiālu robežu starp abām valstīm, ziņoja Taivānas Nacionālās aizsardzības ministrija.

Šīs lidmašīnas lidoja uz salas dienvidrietumiem un pēc tam horizontāli līdz pat dienvidaustrumu pusei, pirms devās atpakaļ. Starp lidmašīnām bija 21 iznīcinātājs J-16, četri bumbvedēji H-6 un divas agrīnās brīdināšanas lidmašīnas.

Taivāna paziņoja, ka tā uzraudzījusi Ķīnas lidmašīnu kustību caur tās sauszemes raķešu sistēmām, kā arī no saviem flotes kuģiem.

Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā, un Krievijas iebrukums Ukrainā ir vairojis bažas, ka Pekina var rīkoties līdzīgi attiecībā uz Taivānu.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu