Krievijai nodoti valsts noslēpumi. Aizturēta Vācijas izlūkdienesta amatpersona (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anelo/Shutterstock

Aizturēta Vācijas ārējā izlūkdienesta BND amatpersona aizdomās par valsts nodevību. Izmeklētāji uzskata, ka cilvēks nodevis Krievijai valsts noslēpumus, informē prokuratūra. 

Aizturētais, kas tiek identificēts kā Karstens L., "informāciju, ko viņš bija ieguvis, veicot profesionālo darbību, nodeva Krievijai", teikts federālās prokuratūras paziņojumā.

Aizdomās turamais aizturēts trešdien, bet varasiestādes pārmeklējušas viņa un vēl viena cilvēka darba un dzīves vietas.

"Izmeklēšana veikta ciešā sadarbībā ar BND," teikts paziņojumā.

BND prezidents Bruno Kāls norādīja, ka viņa aģentūra šobrīd nekādus komentārus par šo lietu nesniegs, jo "piesardzība un diskrētums ir ļoti svarīgi".

"Gadījumā ar Krieviju mums ir spēlētājs, ar kura bezprincipialitāti un gatavību izmantot vardarbību mums ir jārēķinās."

"Katra šīs operācijas detaļa, kas kļūst publiska, nozīmē priekšrocības šim pretiniekam tā centienos kaitēt Vācijai," brīdināja BND vadītājs.

Kopš Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, bažas par Maskavas spiegošanas aktivitātēm Vācijā palielinājušās.

Pagājušajā mēnesī Vācijas pilsonim tika piespriests nosacīts sods par informācijas nodošanu Krievijas izlūkdienestiem laikā, kad viņš bija Vācijas armijas rezerves virsnieks.

Oktobrī darbu zaudēja Vācijas kiberdrošības priekšnieks Arne Šēnboms, kad televīzijas satīras pārraidē tika paustas apsūdzības, ka viņam ir saites ar Krievijas izlūkdienestiem.

Vienlaikus vairojušās bažas ne tikai par Krievijas spiegošanas aktivitātēm, bet arī kritiskās infrastruktūras sabotāžas mēģinājumiem un kiberuzbrukumiem.

Vācijas ziemeļu dzelzceļa tīkls oktobrī uz laiku bija paralizēts sabotāžas rezultātā, dažiem notikušajā vainojot Krieviju.

Divās vietās bija pārrauti svarīgi sakaru kabeļi, bet dzelzceļa kustība uz trim stundām apturēta.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu