VIDEO ⟩ "Arī ūdens tiek vests." Uz Ukrainu devies "Ziemassvētku konvojs" ar palīdzības kravu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Twitter konvoja" idejas autors Reinis Pozņaks pie akcijas "Twitter konvojs" ziedotā apvidus auto "Orļiks", ko Ukrainas bruņoto spēku karavīri izmantojuši, lai uzvarētu kaujas pret Krievijas okupācijas spēkiem.
"Twitter konvoja" idejas autors Reinis Pozņaks pie akcijas "Twitter konvojs" ziedotā apvidus auto "Orļiks", ko Ukrainas bruņoto spēku karavīri izmantojuši, lai uzvarētu kaujas pret Krievijas okupācijas spēkiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien, 23. decembrī, uz Ukrainu no Latvijas nosūtīta jauna palīdzības krava. To nogādā ar vairākām automašīnām. Reinis Pozņaks, kurš organizē mašīnu sūtīšanu, šo sauc par īpašo "Ziemassvētku konvoju", vēsta TV3 Ziņas. 

Virsseržants Andris Osis skaidro, ka sūtītas tiek visnepieciešamākās lietas, ko lūguši ukraiņi: "Kravās ir ģeneratori, kas ir ļoti vajadzīga lieta. Un tad jau mēs saliekam arī zābakus, guļammaisus, preces, ko ir ziedojuši karavīri, zemessargi, arī iedzīvotāji. Un arī ūdens. Lai cik tas dīvaini nebūtu, arī tiek vests uz turieni."

Katrai no trīs mašīnām ir savs galamērķis – Čornobiļa, Slovjanska un Bahmuta.

Pirms mērot ceļu uz Ukrainu, mašīnas nogādātas pie "Twittera konvoja" organizatora Reiņa Pozņaka. Viņš to sauc par īpašo "Ziemassvētku konvoju", kurā kopumā ir vienpadsmit auto. Cik ilgs būs to mūžs, grūti prognozēt.

"Katreiz, kad liekas, ka viss — vairs nav, pļava tukša, atkal pa nedēļu sarodas, ko vest. Tas ir apbrīnojami, ko mūsu cilvēki spēj izdarīt un kā viņiem nebeidzas, ko mums dot vest uz Ukrainu," saka Reinis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu