Parīzē izceļas kurdu un policijas sadursmes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Parīzē sestdien atkal izcēlušās sadursmes starp policiju un kurdiem, kas izgājuši ielās lai protestētu pret trīs savu tautasbrāļu noslepkavošanu dienu iepriekš Francijas galvaspilsētas centrā.

Netālu no Republikas laukuma, kur iepriekš notika visumā miermīlīgs mītiņš, demonstranti apgāzuši vairākas automašīnas un aizdedzinājuši nelielus ugunskurus.

Sadursmes sākās, kad atstājot laukumu, daži no demonstrantiem sāka apmētāt policistus ar dažādiem priekšmetiem, uz ko kārtības sargi reaģēja ar asaru gāzi.

Kā ziņots, piektdien ap pusdienlaiku uzbrucējs Parīzes 10.apgabalā D'Engjēna ielā atklāja uguni uz kurdu kultūras centru, trīs cilvēkus nogalinot, bet vēl trīs ievainojot.

Saskaņā ar Francijas Kurdu demokrātiskās padomes (CDK-F) sniegto informāciju starp nogalinātajiem ir sieviete un divi vīrieši.

Noslepkavotā Emine Kara bijusi Francijas Kurdu sieviešu kustības vadītāja, lai gan viņas patvēruma lūgums ticis noraidīts.

Arī viens no nogalinātajiem vīriešiem bijis politiskais bēglis, bet otrs - mākslinieks.

Pēc apšaudes aizturētais 69 gadus vecais uzbrucēja vēlāk policijai atzinis, ka ir "rasists".

Jau piektdien dažas stundas pēc uzbrukuma izcēlās sadursmes starp kurdiem un policiju.

Kārtības sargiem bija jāpielieto asaru gāze, lai izklīdinātu nekārtību cēlājus, kas mēģināja izlauzties caur policijas ķēdi nolūkā piekļūtu iekšlietu ministram Žeraldam Darmanēnam, kurš bija ieradies notikuma vietā.

Protestētāji ar ķieģeļiem izdauzīja apkārtnē esošo automašīnu, tostarp arī policijas spēkratu logus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu