Bils Geitss ziņo par priecīgiem jaunumiem, kas viņu sagaida 2023. gadā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bils Geitss.
Bils Geitss. Foto: Reuters/ScanPix

"Microsoft" līdzdibinātājs, filantrops un miljardieris Bils Geitss savā blogā publicējis  rakstu, kurā viņš dalās pārdomās par aizvadīto gadu.

"Iespējas mazināt nevienlīdzību ir pat šajā trauksmainajā brīdī. Panākumi ir ilgtermiņa perspektīva, bet tie sākas ar rīcību, ko mēs veicam tagad," raksta Geitss.

Miljardieris pieminēja Covid-19 pandēmiju, Krievijas iebrukumu Ukrainā un globālo ekonomikas lejupslīdi.

"Pandēmijas, kara Ukrainā un ekonomikas lejupslīdes dēļ pēdējie trīs gadi ir bijuši vieni no grūtākajiem, kādus pēdējā laikā atceros. Šajā laikā ikviens cilvēks pasaulē ir zaudējis tuviniekus, finansiālo drošību vai dzīvesveidu."

Arī miljardieris pēdējos gados ir piedzīvojis vairākus personīgus zaudējumus. Mūžībā devies viņa tēvs, kā arī izjukusi laulība.

"Atskatoties uz aizvadīto gadu un raugoties uz nākamo, es jūtos pateicīgs par cilvēkiem savā dzīvē, kuri mani atbalsta grūtos brīžos. Viņi man atgādina, kas ir svarīgi, un iedvesmo mani būt labākam tēvam un draugam. Bagātība padara manu dzīvi daudz ērtāku, bet ne pilnvērtīgāku. Tam man ir vajadzīga ģimene, draugi un darbs, kurā es strādāju pie lietām, kas ir svarīgas. Esmu pateicīgs, ka man ir visi trīs," norāda Geitss.

Miljardieris arī piebilda, ka drīzumā viņš kļūs par vecvecāku.

"Viens no priekiem vecumdienās ir redzēt, kā mani trīs bērni uzņem jaunus, brīnišķīgus cilvēkus mūsu ģimenē. Pagājušajā gadā man parādījās znots, bet nākamgad es kļūšu par vectēvu. Es ceru, ka man izdosies būt tikpat labam ar saviem mazbērniem, kāds bija mans tēvs ar savējiem," raksta Geitss.

2021. gada decembrī "Microsoft" līdzdibinātājs publicēja prognozi par 2022. gadu, uz kuru viņš raudzījās ļoti optimistiski, ieskaitot par Covid-19 pandēmijas situāciju un progresu tehnoloģijās. Apjomīgajā ierakstā miljardieris arī atzīmēja, kas viņam radīja bažas par 2022. gadu.

Geitss izteica vairākas optimistiskas prognozes - sākot ar Covid-19 pandēmijas iespējamo noslēgumu un beidzot ar gaidāmo metaversa uzplaukumu.

Taču miljardieris pieļauj, ka viena konkrēta problēma varētu palēnināt vai pat izjaukt lielu daļu no šī progresa: cilvēku neuzticība valdībām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu