Bils Geitss atklāj, kas viņu rada bažīgu par 2022. gadu pasaulē (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bils Geitss.
Bils Geitss. Foto: AP/Scanpix

Decembra vidū miljardieris un "Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss publicēja prognozi par 2022. gadu, uz kuru viņš raugās ļoti optimistiski, ieskaitot par Covid-19 pandēmijas situāciju un progresu tehnoloģijās. Apjomīgajā ierakstā miljardieris arī atzīmēja, kas viņam rada bažas par nākamo gadu.

Gada nogalē miljardieris publicēja savas ikgadējās prognozes par nākamo gadu, bloga ieraksta virsrakstam piešķirot nosaukumu - "Iemesli optimismam pēc grūtā gada". Geitss izteica vairākas optimistiskas prognozes - sākot ar Covid-19 pandēmijas iespējamo noslēgumu un beidzot ar gaidāmo metaversa uzplaukumu.

Taču miljardieris pieļauj, ka viena konkrēta problēma varētu palēnināt vai pat izjaukt lielu daļu no šī progresa: cilvēku neuzticība valdībām.

"Tas ir viens no jautājumiem, kas mani visvairāk uztrauc 2022. gadā," viņš raksta.

Geitss norāda, ka valsts iestādēm ir jābūt galvenajām dalībniecēm cīņās pret klimata pārmaiņām vai nākamās pandēmijas novēršanas, taču piebilst, ka to ļoti ietekmē cilvēku nostāja pret valdības lēmumiem.

"Ja jūsu cilvēki jums neuzticas, viņi neatbalstīs nozīmīgas jaunās iniciatīvas," rakstīja Geitss.

"Kad iestāsies liela krīze, ir mazāk ticams, ka viņi ievēros norādījumus, kas nepieciešami, lai "pārvarētu vētru"."

Šāda neuzticēšanās ir kļuvusi īpaši izteikta pēc pandēmijas uzliesmojuma: visā pasaulē ir izplatījusies dezinformācija, kas kavē vakcinācijas rādītājus valstī un galu galā aizkavē pandēmijas beigas, pauž miljardieris.

Geitss norāda, ka ziņu kanāliem, "politiskiem" virsrakstiem un sociālajiem medijiem ir bijusi sava loma "plaisas pieaugšanā". Viņš pauž, ka valdībām varbūt nepieciešams regulēt tiešsaistes platformas, lai efektīvi kliedētu dezinformāciju.

Miljardiera optimistisko prognozi par 2022. gadu saistībā ar Covid-19 un "dzīvi pēc pandēmijas" var lasīt šeit

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu