VIDEO "Atbildiet godīgi uz vienu jautājumu." Ukrainas amatpersona vēršas pie Krievijas iedzīvotājiem (14)

LETA
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs. Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs video uzrunā vērsies pie Krievijas iedzīvotājiem, brīdinot viņus par robežu slēgšanu janvāra sākumā un jaunu mobilizācijas vilni. 

Rezņikovs brīdināja Krievijas iedzīvotājus par jaunu mobilizācijas vilni, kas "skartu arī "lielo Krievijas pilsētu iedzīvotājus".

Video: Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs uzrunā Krievijas iedzīvotājus

Janvāra sākumā Krievijas varas iestādes slēgs robežas, izsludinās karastāvokli un sāks kārtējo mobilizācijas vilni. Robežas tikšot slēgtas arī Baltkrievijā, sacīja Ukrainas aizsardzības ministrs. 

"Es tikai vēlos, lai jūs sev uzdotu vienu jautājumu. Un tad atbildiet uz to godīgi.

Kad jūs dosieties karot, kur varat nomirt vai kļūt par invalīdu uz visu atlikušo dzīvi, par ko jūs konkrēti cīnīsieties? Jūs personīgi.

"Vienīgais iemesls, kādēļ jūs sūtīs karā, ir aizsargāt noziedzniekus, viņu pilis un bankas kontus. Un lai pataisītu jūs par noziedzniekiem. Jūs varat mirt vai palikt ar sliktu veselību tikai tādēļ, ka tie cilvēki paliktu nesodīti. 

Tūkstošiem rudenī mobilizēto jau ir miruši. Daudzi tūkstoši ir kļuvuši par invalīdiem. Tikai tāpēc, lai aizstāvētu tos noziedzniekus," sacīja Rezņikovs.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Krievija plāno jaunu mobilizācijas vilni, sākot no 5. janvāra, intervijā raidorganizācijai BBC paziņojis Ukrainas ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirils Budanovs.

"Viņi nolēma sākt nākamo mobilizācijas vilni 5. janvārī. Es nezinu, vai viņi par to paziņos tieši piektajā datumā. Tomēr 5. janvāris ir plānos," pavēstīja Budanovs.

Viņš norādīja, ka karavīru trūkuma dēļ Krievijai būs jāsāk jauns mobilizācijas vilnis, lai gan iepriekšējais faktiski nemaz nav beidzies un vīrieši vēl arvien tiek mobilizēti.

Viņaprāt, nekādu izmaiņu, salīdzinot ar iepriekšējo vilni, nebūs, bet Krievijas iesaukšanas punkti jau ir pielāgojušies, tāpēc process noritēs raitāk.

Budanovs uzsvēra, ka Krievijai ir milzīgas problēmas ar esošo vienību komplektēšanu un jaunu veidošanu, jo trūkst karavīru.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu