Spānijas policija privātmājās atrod simtiem arheoloģisko artefaktu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: guardiacivil.es

Spānijas policija divās dzīvojamās mājās Alikantes provincē atklājusi simtiem arheoloģisko artefaktu, kā arī kaulu, kas varētu būt pat 5000 gadu sens, vēsta medijs "The Guardian". 

Izmeklēšanu sāka pērnā gada novembrī pēc tam, kad policija bija saņēmusi paziņojumu par kādu māju, kurā, iespējams, atradās senas skeleta atliekas. Policijas reidā šī informācija apstiprinājās.

Vietējais arheologs pauda, ka kauli varētu būt 4000 līdz 5000 gadu veci.

Tā kā par arheoloģisko kolekciju nebija nekādu dokumentu, vietējās amatpersonas to uzskatīja par nelikumīgu. Aizdomās turamais sadarbojās ar policiju, norādot uz vēl citu māju tuvējā pilsētā, kur policija atklāja vēl 350 arheoloģiskos artefaktus.

Starp tiem bija bronzas laikmeta dzirnavas, romiešu stelles un feniķiešu amforas, kā arī gandrīz 200 kaulu fragmenti.

Atradums ir "viena no lielākajām nelegālajām privātkolekcijām Alikantes provincē", paziņoja policija.

Mājas iedzīvotājs policijai stāstīja, ka priekšmetus mantojis pēc radinieka nāves.

"Tomēr viņam nebija nekādu dokumentu, kas attaisnotu artefaktu glabāšanu, un viņš nebija darījis neko, lai tos nokārtotu," norādīja policija.

Konfiscēto priekšmetu starpā bija vairāk nekā 1000 mazu flīžu, kas, domājams, bija no seno romiešu mozaīkām, vairākas romiešu ziedes, kā arī 18. gadsimta dzelzs granāta un lielgabala lodes.

Policija atrada arī vairākas piezīmju grāmatiņas, kurās bija ar roku rakstītas piezīmes ar precīzu priekšmetu atrašanās vietu. Tās, domājams, bija veicis mirušais radinieks. 

Šī informācija varētu palīdzēt speciālistiem noteikt objektu vecumu un vērtību, kā arī izgaismot līdz šim nezināmas arheoloģiskās vietas, norādīja policija.

Pret diviem vīriešiem tiek veikta izmeklēšana, un viņiem var tikt izvirzītas apsūdzības par mākslinieciskas, vēsturiskas, kultūras vai zinātniskas vērtības preču nelikumīgu piesavināšanos, ziņo policija.

Kamēr sākas izmeklēšana, objekti tiek glabāti Denijas Arheoloģijas muzejā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu