Vācijas iekšlietu ministre Vecgada nekārtībās vaino migrantus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere vardarbībā, ko Vecgada vakarā pieredzēja Berlīne un citas pilsētās, trešdien vainojusi migrantus.

"Lielajās Vācijas pilsētās mums ir liela problēma ar konkrētiem jauniem vīriešiem (..), kuri nicina mūsu valsti, pastrādā vardarbību, un viņus diez vai sasniedz izglītība un integrācijas programmas," intervijā Vācijas mediju grupai "Funke Media Group" atzinusi Fēzere.

Viņa aicinājusi saukt pie atbildības vainīgos.

Tajā pašā laikā Vācijas valdības preses sekretāra vietnieks Volfgangs Bīhners žurnālistus centies pārliecināt, ka apgalvojumi, ka daudzi no nekārtību cēlājiem bijuši migranti, esot triks uzmanības novēršanai.

Berlīnē Vecgada vakarā uzbrukumos, kuros cita starpā tika izmantotas petardes, tika ievainots 41 policists.

Berlīnes policija ierosinājusi kopumā 355 lietas un notiek izmeklēšanas par miera traucēšanu, uzbrukumu tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekiem un pretošanos tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekiem un glābējiem, miesas bojājumu nodarīšanu un sprādzienu izraisīšanu.

Policija Berlīnē Vecgada vakarā aizturēja 145 cilvēkus. Aptuveni divas trešdaļas no aizturētajiem bija jaunāki par 25 gadiem, 27 bija jaunāki par 18 gadiem un 139 bija vīrieši.

Starp aizturētie pārstāvēja kopumā ir 18 valstu pilsoņi, tajā skaitā 45 Vācijas pilsoņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu