VIDEO "Mēs valstij neesam vajadzīgi." Militāro dienestu izgājušie vīri neizpratnē, kāpēc par viņiem neinteresējas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NBS karavīri.
NBS karavīri. Foto: Paula Čurkste/LETA

2022. gada 24. februāra rītā, kad Krievija iebruka Ukrainā, Latvijas iedzīvotājs Edgars ar saviem kolēģiem atradās jūrā. Viņš vērsās raidījumā "4. studija", norādot, ka obligāto militāro dienestu izgājušie vīri jūtas valsts aizsardzībai nevajadzīgi.

"Mēs ziņās izlasījām, ka sākās iebrukums, kad Krievija iebruka Ukrainā. Un stūrmanim radi dzīvo Ukrainā. Mums pat nebija ne mazāko šaubu, par cik mums ir robeža ar Krieviju. Nedod dievs viņi ienāks te. Mēs metam visu pie malas un esam tur. Mums nebija ne mazāko šaubu," stāsta Edgars.

Kopš kara sākuma Edgars katru dienu seko līdzi notikumiem Ukrainā. Uz karadarbības fona viņu un kolēģus nemierīgus darīja jautājums, kāpēc viņus, kas savulaik dienējuši obligātajā militārajā dienestā un kam vēl gadi atļauj, ir pavisam aizmirsuši.

"Ir pagājuši 28 gadi, un kāpēc tā uzskaite bija vajadzīga? Neviens par mani nav painteresējies," bažīgs norāda Edgars.

Viņš apgalvo, ka vairākkārt ir zvanījis un vaicājis, vai viņu neaicinās atsvaidzināt dienestā iegūtās prasmes. "Man teica, ka uz šo jautājumu nevar atbildēt. Mēs valstij neesam vajadzīgi. Mēs bijām vajadzīgi uz brīdi, kad dienējām obligātajā dienestā."

Pulkvežleitnants Aigars Eglītis skaidro: "Vienības sūta viņiem aicinājumus pieteikties. Vai šī informācija sasniedz mērķi? Bieži vien ne, dažādu iemeslu dēļ, bet tie, kas atnāk, ar tiem mēs strādājam."

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu