"Egonam jātiek skaidrībā ar privāto dzīvi." Liepājas teātra direktors par Dombrovska aiziešanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/ LETA

Nesen tapa zināms, ka viens no ilggadējiem ievērojamiem Liepājas teātra aktieriem Egons Dombrovskis nolēmis mainīt dzīvi, pievienojoties Latvijas Nacionālā teātra aktieru kolektīvam. Aktieris gan nelabprāt sniedz komentārus par izmaiņām, taču komentāru sniedzis Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Decembra beigās sarunā ar kolēģi Gati Maliku podkāstā "Pīpētavas sarunas" Dombrovskis atklāja, ka gatavojas pārmaiņām. Viņš pauda, ka esot daudzu apsvērumu kopums. "Man nav tik daudz naudas, lai es varētu nopirkt elektromobili un pārvietoties tik bieži. Tas ir viens no punktiem. Taču tā nav vienīgā problēma. (..) Gribu būt vairāk kopā ar saviem tuvajiem, ar meitu. Man šķiet, manas klātbūtnes ir par maz," viņš skaidroja.

Pērn vasarā tapa zināms, ka izjukusi Egona laulība un aktierim esot izveidojušās jaunas attiecības Raiskuma pusē.

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, ka par Egona lēmumu pamest teātri uzzinājis jau rudenī, taču saprotot gan finansiālos apsvērumus, gan vēlmi sakārtot privāto dzīvi, nav centies atrunāt.

"Pats vairākus gadus tā esmu mētājies – pirmdien aizbraucu prom no ģimenes, piektdienas vakarā atgriežos. Zinu, ko tas nozīmē. Un, ja ir labs darba piedāvājums tuvāk mājām, būtu muļķīgi atteikties." Egons sākotnēji esot piedāvājis Laukšteinam variantu – uz gadu paņemt pauzi teātrī, tomēr teātra direktors to noraidījis.

"Egonam jātiek skaidrībā ar privāto dzīvi, tas ir pietiekams arguments. Taču tādas pauzes ņemšanas mani kā teātra direktoru nepārliecina," norāda Laukšteins.

Dombrovskis Nacionālā teātra trupai pievienosies rudenī. Laukšteins piebilda, ka šķiras ar Egonu uz draudzīgas nots. "Visi tilti nav nodedzināti. Teātra durvis viņam vienmēr ir vaļā."

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 10. janvāra numurā. ​

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu