Pļaviņās situācija joprojām ir droša un plūdi nedraud, apstiprina Ambainis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Pļaviņās 2013. gada pavasarī.
Plūdi Pļaviņās 2013. gada pavasarī. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pļaviņās situācija joprojām ir droša un plūdi nedraud, pavēstīja Aizkraukles novada Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītājs Andris Ambainis.

Vakar vakarā no Jēkabpils atnāca ledus, bet ledus masa ieplūst Klintaines plašumos, un viss ir kārtībā, sacīja Ambainis. Bīstamas situācijas var veidoties, ja ir ledus sastrēgums Aiviekstes grīvā un aiz Pļaviņām, "S" veida līkumā pilsētas lejasdaļā. Lielas ūdens masas pilsētai bīstamību nerada - caurplūde ir ļoti laba, un HES ir nedaudz pazeminājis ūdens līmeni, skaidroja Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītājs.

Kamēr Jēkabpilī plūdi nav beigušies, pašvaldībā nezaudē modrību - visu diennakti dežūrē pašvaldības policija, arī citi pašvaldības darbinieki monitorē situāciju, uzsvēra Ambainis.

Pļaviņu ūdenskrātuvē saglabājas ledus un vižņu sablīvējums un tādēļ paaugstināts ūdenslīmenis.

Atkušņa un nokrišņu ietekmē atsevišķās vietās veidojas lāsmeņi, var sakustēties un bīdīties ledus sastrēgums. Ledus sablīvējums kustas no Zeļķiem uz Pļaviņām. Gaidāmas krasas ūdens līmeņa svārstības šajā posmā.

Ūdenslīmenis plkst. 13.50 Pļaviņās bija 10,06 metri virs stacijas nulles līmeņa, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu