Zelenskis: Krievijas pārstāvji nedēļām ilgi aiztur kuģus, kas eksportē lauksaimniecības produkciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Dmytro Larin/Shutterstock

Nemitīgi tiek likti šķēršļi, neļaujot eksportēt lauksaimniecības produkciju no Ukrainas ostām. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicina šķēršļus likvidēt. 

"Vairāk nekā 100 kuģu, kas pārvadā pārtiku, stāv rindā pie Bosfora," sacīja Zelenskis, sestdien ar video palīdzību uzrunājot starptautisku lauksaimniecības ministru konferenci Berlīnē.

"Kāpēc? Jo viņi ir jāpārbauda, un Krievijas pārstāvji bloķē šo pārbaudi. Kuģi tiek aizturēti nedēļām ilgi," pavēstīja Zelenskis, prognozējot pārtikas cenu pieaugumu Eiropai.

Āzijai tas nozīmē arī pieaugošu sociālās nestabilitātes risku un Āfrikas valstīm, piemēram, Etiopijai vai Sudānai, tukšus pusdienu galdus tūkstošiem ģimeņu, piebilda Zelenskis.

Lai gan Krievija turpina šaut raķetes uz Ukrainas infrastruktūru, tostarp ostām un transportu, un izvērš brutālu cīņu reģionos, kas ir vitāli svarīgi lauksaimniecībai, "Ukrainas lauksaimnieki turpina apstrādāt laukus," sacīja Zelenskis.

Ukraina un Krievija ar Turcijas starpniecību 22. jūlijā parakstīja vienošanos ar ANO par Ukrainas lauksaimniecības preču eksporta atsākšanu Melnajā jūrā, kas bija pārtraukta, Krievijai 24. februārī uzsākot pilna mēroga karu pret Ukrainu.

Kijiva regulāri apsūdz Krieviju, ka tā mākslīgi rada ierobežojumus kuģu pārbaudēm, kā rezultātā desmitiem kuģu spiesti gaidīt rindā uz pārbaudēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu