Panākumiem bagātākais ratiņtenisists Kunieda paziņo par sportista karjeras beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Visu laiku panākumiem bagātākais ratiņtenisists Šingo Kunieda svētdien 38 gadu vecumā paziņoja par aiziešanu no sporta.

Pasaules ranga līderis Kunieda ir izcīnījis uzvaras 28 "Grand Slam" vienspēļu turnīros, pēc uzvaras 2022.gadā Vimbldonā svinot uzvaru visos četros "Grand Slam" turnīros.

"Es domāju par aiziešanu no sporta kopš brīža, kad Tokijas paralimpiskajās spēlēs piepildījās mans sapnis," sociālajos tīklos raksta Japānas spēlētājs. "Pagājušajā gadā Vimbldonas vienspēļu turnīra tituls man pirmo reizi lika just, ka man ir par maz enerģijas, lai sacenstos."

"Desmito reizi kļūstot par Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) pasaules čempionu, jutu, ka esmu paveicis pietiekami daudz, un domāju, ka ir īstais laiks beigt sportot," vēsta Kunieda.

Viņš ir izcīnījis 11 Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja titulus, pa astoņām uzvarām "Roland-Garros" un ASV atklātajā čempionātā, kā arī vienreiz uzvarējis Vimbldonā.

Viņš ir izcīnījis arī 22 "Grand Slam" dubultspēļu sacensību uzvarētāja titulus un trīs zelta medaļas vienspēlē 2008., 2012. un 2021.gada paralimpiskajās spēlēs, dubultspēlē iegūstot zelta medaļu 2004.gadā Atēnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu