Zelenska biroja vadītāja vietnieks atstājis savu amatu. Atkāpušās arī citas amatpersonas (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko.
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko. Foto: @nexta_tv/Twitter.com

Atlūgumu iesniedzis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko, vīrietis vēsta platformā "Telegram". Atkāpušās arī citas amatpersonas. 

Pēc iesnieguma saņemšanas Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Timošenko no līdzšinējā amata atbrīvojis.

Prezidenta biroja vadītāja vietnieka amatā plānots iecelt Kijivas apgabala kara administrācijas vadītāju Aleksiju Kulebu, tīmekļa izdevumam "Ukrainska pravda" apliecināja informēts avots.

Amatus pametīs arī Sumu, Dņipropetrovskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu kara administrāciju vadītāji, vēsta "Ukrainska pravda".

Izdevuma "Bihus info" žurnālisti iepriekš vēstīja, ka Timošenko braukājis ar apvidus auto "Chevrolet Tahoe", ko uzņēmums "General Motors" piešķīris Ukrainai iedzīvotāju izvešanai no kauju zonām un humānajām misijām.

Pats Timošenko to nenoliedza, skaidrojot, ka ar šo auto braucis uz deokupētajām teritorijām un ka auto atrodas Valsts lietu pārvaldes bilancē.

Timošenko izpelnījies nopēlumu arī par politiku reģionos. Cita starpā amatpersona nodarbojusies ar reģionālo politiku, kas tika uztverts kā pašreklāma, norāda "Ukrainska pravda".

No amata atkāpies arī Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Vjačeslavs Šapovalovs, kurš bija atbildīgs par Ukrainas bruņoto spēku apgādi.

Šapovalovs atkāpās no amata pēc žurnālistikas izmeklēšanas, kurā teikts, ka Aizsardzības ministrija iepērk pārtiku armijai par cenām, kas vairākas reizes pārsniedz mazumtirdzniecības cenas.

Aizsardzības ministrija norāda, ka "izskanējušās apsūdzības ir nepamatotas", taču Šapovalovs tomēr aiziet, "lai neradītu draudus Ukrainas bruņoto spēku stabilai apgādei".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu