Prokurors rosina piemērot naudas sodu Artusam Kaimiņam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artuss Kaimiņš.
Artuss Kaimiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Prokurors otrdien tiesas debatēs lūdzis grāmatvedības dokumentu viltošanu apsūdzētajam bijušajam Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam piespriest naudas sodu.

Prokurors rosinājis piemērot naudas sodu 15 minimālo algu apmērā jeb 9300 eiro.

Rīgas pilsētas tiesa plāno lietu turpināt skatīt 16.februārī plkst.10.

Kaimiņš apsūdzēts par SIA "Al De media" grāmatvedības dokumentu, proti, Kaimiņa uzņēmumam SIA "Suņu būda" izsniegto rēķinu viltošanu.

Prokurors Māris Urbāns iepriekš Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā skaidroja, ka krimināllietā ir iegūti pietiekami pierādījumi, lai celtu apsūdzību Kaimiņam par to, ka viņš ar nodomu esot viltojis "Al De Media" grāmatvedības dokumentus.

Pēc Urbāna paustā, dokumentu viltošanai Kaimiņš esot izmantojis citas personas, kuras sastādīja šos dokumentus, bet kuras nav saucamas pie kriminālatbildības, jo nezināja, ka dokumentos ir iekļautas patiesībai neatbilstošas ziņas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Al De Media" piederēja Kārlim Linardam. Jau pirms laba laika pieņemts lēmums par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu.

13.Saeima piekrita kriminālvajāšanas sākšanai pret Kaimiņu, taču tās sasaukuma laikā tiesa nebija spējīga lietu iztiesāt un novest līdz spriedumam.

Krimināllikums par minēto nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kaimiņa lietu iepriekš izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB Kaimiņu aizturēja 2018.gada jūnijā saistībā ar kriminālprocesu par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu, kā arī par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā. Tomēr vēlāk KNAB pret Kaimiņu šo kriminālprocesu izbeidza.

Kaimiņš iepriekš ir bijis "KPV LV" biedrs un viens no līderiem, vēlāk kļuva bezpartejisks, bet uz 14.Saeimu vairs nekandidēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu