VIDEO Iedzīvotāja cenšas saņemt rīcībnespējīgā tēva pensiju, taču nonāk birokrātiskā labirintā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naudas maks. Ilustratīvs attēls.
Naudas maks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Cēsu pusē dzīvojošās Veronikai radušās problēmas tik pie rīcībnespējīgā tēva pensijas, ziņo raidījums "Bez tabu".

Pirms 15 gadiem Veronikas tēvs Nikolajs piedzīvo nelaimes gadījumu, nokrītot no liela augstuma. Gūtajai galvas traumai drīz vien seko infarkts un insults.

Veronika atklāj, ka tēvam pērnā gada decembrī beidzās bankas kartes derīguma termiņš. Tas esot bijis vienīgais rīks, kā tikt pie pensijas.

"Iepriekš bankas kartes turētāja bija mamma. Tā kā viņa arī ir cilvēks ar diezgan vāju veselību, tajā brīdī viņa bija slimnīcā, es griezos bāriņtiesā, lai man izsniedz pilnvaru, lai es tagad varētu būt kartes turētāja," stāsta Veronika.

“Swedbank” darbiniece Veronikas lūgumu neapmierina, apgalvojot, ka bāriņtiesas izveidotā pilnvara neesot korekta. Banka piedāvā divas opcijas – griezties pie notāra, lai izveidotu leģitīmu pilnvaru, vai vest uz banku savu tēvu un māti.

Vēršoties pie notāra, Veronikai tiek piekodināts, ka dokumenta noformēšanas laikā jābūt klāt trīs pieaicinātām personām, kuras nav radinieki un kuras ar parakstu apliecinātu dokumentu un dotu tam juridisku spēku. Nedz no kaimiņu, nedz arī no kolēģu vidus Veronikai neizdodas atrast nepieciešamo cilvēku skaitu.

Nikolaja meita nolemj riskēt un kopā ar vīru, māti un pie gultas piekalto tēvu mēro 12 kilometrus tālo ceļu uz tuvāko “Swedbank” filiāli Cēsīs. Kā vēlāk izrādās, risks neattaisnojas.

Stāsta turpinājums un "Swedbank" skaidrojums "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu