"Nojautu, ka uzvarēsim!" "Citu zēnu" solists par panākumiem "Muzikālajā bankā" un citu mūziķu attieksmi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrejs Strokins, Gints Ivuškāns/Latvijas Radio

"Muzikālās bankas 2022" fināla ceremonija šogad bija pārsteigumu pilna – pēc vairāku gadu pārtraukuma uzvaras laurus tajā plūca nevis "vecie" Latvijas mūzikas grandi, bet gan jaunie mūziķi. Par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā atzīta grupas "Citi zēni" dziesma "Lieka štuka". Lūk, kas par to sakāms grupas solistam Jānim Pētersonam.

"Nojautu, ka uzvarēsim! Mūsu gads iesācies ar lieliem svētkiem," priecājas grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons. 

Jānis uzskata, ka bauda tautas mīlestību tāpēc, ka pret visiem ir atvērts. "Cilvēki nāk klāt uz ielas, un ar katru arī aprunājos. Droši varat nākt man klāt arī turpmāk. Vienīgā, kam tas īsti nepatīk, ir mana draudzene," smejas Pētersons.

Pētersons teic, ka "vecie" un pieredzes bagātie mūziķi "Citus zēnus" ir pieņēmuši, un nekāda augstprātība no viņiem nav jūtama.

"Atceros, pērn man pienāca klāt Busulis un teica, ka viņam patīk mūsu gabals "Vienmēr kavēju". Man likās – Wow, ko tādu pasaka pats Intars Busulis," atminas Jānis. "Mēs neesam konkurenti. Pat darot it kā relatīvi ko dažādu, mūziķi māk cits par citu arī priecāties," ar prieku secina Pētersons, kurš ir lepns pārstāvēt jauno paaudzi.

Foto: "Muzikālās bankas 2022" finālšovs Daugavpilī

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka "Muzikālās bankas 2022" fināla dziesmas vērtēja ne tikai skatītāji, bet arī neatkarīga un profesionāla žūrija, kurā šogad piedalījās operdziedātāja Sonora Vaice, pianists Andrejs Osokins, diriģents Jurģis Cābulis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Beāte Zviedre, grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" mūziķis Māris Žigats, mūziķis un komponists Aigars Voitišķis, komponiste un grupas "Latvian Voices" dziedātāja Laura Jēkabsone, komponists un producents Edgars Vilcāns, Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Raimonds Celms, kā arī kultūras redaktors un mūzikas apskatnieks Kaspars Zaviļeiskis.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 31. janvāra numurā!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu