Nozaga 50 000 eiro vērtu pulksteni no veikala Vecrīgā. Aizturēts Rumānijas pilsonis, līdzdalībnieks aizbēdzis no valsts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: BONDART PHOTOGRAPHY/Shutterstock

Valsts policija (VP) aizturējusi Rumānijas pilsoni par apmēram 50 000 eiro vērta pulksteņa zādzību Vecrīgā, pavēstīja policija.

26. janvārī policija saņēma izsaukumu uz kādu veikalu Vecrīgā, kur bija nozagts vērtīgs pulkstenis. Veikalā bija iegājis kāds vīrietis, kurš lūdzis pārdevējai parādīt aiz vitrīnas novietotos pulksteņus, un, novēršot uzmanību, nozadzis vienu no tiem, bet pēc tam pametis tirdzniecības vietu.

Nozagtā pulksteņa vērtība ir apmēram 50 000 eiro.

VP likumsargi ieguva videonovērošanas kameru ierakstus gan no veikala, gan pilsētas ielām.

Rezultātā identificēta numurzīme mašīnai, ar ko iespējamais zaglis kopā ar savu līdzdalībnieku atbraucis uz nozieguma vietu, un noskaidrots viņu pārvietošanās maršruts.

Veiksmīgu izmeklēšanas darbību rezultātā, likumsargi noskaidroja zādzību izdarījušā vīrieša identitāti, kā arī viņa līdzdalībnieku. Abi ir Rumānijas pilsoņi, kuri Latvijā bija apmetušies kādā viesnīcā.

Nākamajā rītā VP darbinieki veica kratīšanu viesnīcā, kur atrada nozagto pulksteni. Turpat tika aizturēts līdzdalībnieks. Viņš dzimis 1985. gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka otrs vīrietis aizbēdzis uz ārvalstīm, un patlaban tiek īstenota starptautiskā sadarbība, lai viņu aizturētu.

Par minēto noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem.

Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pulksteni policisti ir atguvuši un atdevuši veikalam. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu