Trīs lielākās kļūdas, ko pieļauj aviopasažieri, sabojājot sev atvaļinājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: David Prado Perucha/Shutterstock

Pasažieri pieļauj vairākas kļūdas, kas var pilnībā sabojāt viņu atvaļinājumu, un viņi cer, ka lidojuma apkalpe spēs tās atrisināt. Lielākoties tas ir pilnīgi neiespējami, sarunā ar mediju "The Sun" stāsta kāda pieredzējusi stjuarte.

Stjuarte atklāj trīs muļķīgas pasažieru kļūdas, kas var radīt ļoti nepatīkamus brīžus.

Pirmā kļūda - aizmirst pasi. Ja nedzīvojat lidostas tuvumā, tad, visdrīzāk, nokavēsiet savu lidojumu.

"Ik pēc diviem vai trim lidojumiem vismaz viens pasažieris jautā lidmašīnas apkalpei lidostā, vai mēs varam viņiem kaut kā palīdzēt," stāsta stjuarte.

"Es nezinu, ko viņi no mums gaida, - mēs nevaram mainīt starptautiskās ieceļošanas prasības, kā arī nevaram aizkavēt lidojumu tikai tāpēc, ka kāds pasažieris ir apjucis."

Stjuarte uzsver, ka tā nemaz nav viņas profesijas pārstāvju problēma. "Tā ir viņu problēma, un mūs tracina tas, ka cilvēki pat iedomājas jautāt, vai mēs varam kaut ko darīt lietas labā," medijam norāda stjuarte. Ja esat no tiem, kas var aizmirst pasi, sastādiet sarakstu, ceļojuma priekšvakarā pārbaudiet, vai jums ir viss nepieciešamais, un neko neatstājiet mājās.

Māja nav vienīgā vieta, kur cilvēki atstāj pases vai citus svarīgus priekšmetus. Otrā muļķīgā kļūda - daudzi pasažieri atstāj savas mantas lidmašīnā, un arī šajā gadījumā stjuarti neko daudz nevar darīt, vien ātri pārbaudīt pasažiera vietu.

Parasti pēc lidmašīnas nolaišanās jau jāsāk gatavoties nākamajam lidojumam, tāpēc stjuartiem nav laika apgriezt visus sēdekļus otrādi, meklējot pasažiera maku.

"Tāpēc lidojuma laikā izņemiet no somas pēc iespējas mazāk priekšmetu un pārliecinieties, ka tos visus pēc nolaišanās paņemat. Pretējā gadījumā, visticamāk, jūs tos vairs neredzēsiet, lai arī cik ļoti lūdzāt, lai jūs ielaistu atpakaļ lidmašīnā," stāsta stjuarte.

Ja tā ir jūsu pase, atkarībā no valsts, kurā atrodaties, tas var radīt nopietnas sekas, kuras atvaļinājumā nevēlaties piedzīvot.

Foto: Matej Kastelic/shutterstock

Vēl viena kļūda - ja pirms došanās uz noteiktām valstīm nepārbaudīsiet ieceļošanas prasības, ir ļoti viegli izšķiest visu savu atvaļinājuma naudu, bet nevarēt turpināt ceļojumu.

Parasti tā notiek, lidojot uz ASV, kad pasažieri neapzinās, ka ieceļošanai valstī viņiem ir nepieciešams ESTA (ASV Bezvīzu programmas) apstiprinājums.

Ja aizmirsīsiet pieteikties ESTA, visticamāk, nevarēsiet lidot - tas ir tik vienkārši.

Līdzīgas problēmas radās, kad tika ieviesti Covid-19 ierobežojumi, no kuriem daži joprojām ir spēkā.

"Ja esat aizmirsis veikt testu vai jums nav nepieciešamo vakcināciju, lai ieceļotu noteiktā valstī, tas ir jūsu pienākums un mēs nevaram palīdzēt," medijam norāda stjuarte.

"Ticiet vai ne, bet aviosabiedrību darbiniekiem lidostā nav vakcīnu, ko izsniegt pasažieriem, kuriem tās ir nepieciešamas. Pēc tā, ko daži cilvēki mums jautā, varētu domāt, ka vakcinēšana ir daļa no mūsu pakalpojuma."

Lidojums vienmēr paģēr dažas ļoti specifiskas lietas, un tikai no jums ir atkarīgs, kā jūs tās organizēsiet.

"Mēs varam jums atnest dzērienus un uzkodas, tiklīdz esat iekārtojies, kā arī parūpēties par jūsu drošību, ja lidmašīnā rodas problēmas. Taču tālāk viss ir atkarīgs no jums, tāpēc nesabojājiet savu atvaļinājumu tikai tāpēc, ka esat aizmirsis kaut ko pavisam vienkāršu," nobeigumā stāsta stjuarte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu