CIP direktors: Nākamie seši mēneši būs ļoti svarīgi, lai noteiktu iznākumu karam Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīrs.
Ukraiņu karavīrs. Foto: AP/Scanpix

Nākamais pusgads būs kritisks, lai noteiktu iznākumu Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumam Ukrainā, prognozējis ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Bils Bērnss.

"Es domāju, ka tā būs atslēga - jo mūsu novērtējums neliecina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins būtu nopietns par sarunām - atslēga būs kaujas laukā nākamos sešos mēnešos," runā Džordžtaunas Universitātē ceturtdien sacīja Bērnss.

Viņš norādīja, ka Putina augstprātība ir jāiedragā, skaidri parādot, ka "viņš ne tikai nespēs tālāk virzīties uz priekšu Ukrainā, bet ar katru mēnesi viņam pastāv arvien lielāks risks zaudēt līdz šim nelikumīgi sagrābto teritoriju".

Putins cer, ka laiks strādās viņa labā. Viņš uzskata, ka spēs novājināt Ukrainu, kamēr Eiropu un ASV pārņems politiskais nogurums un tās novērsīs uzmanību, sacīja Bērnss.

Bērnss atklāja, ka novembrī Krievijas Ārējā izlūkošanas dienesta priekšniekam Sergejam Nariškinam norādījis, ka Krievijas aprēķini ir dziļi kļūdaini - tāpat, kā Krievijas lēmums 24. februārī iebrukt Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu