Slepkava, kas 17 gadus bēguļoja no cietuma, strādājot picērijā. Francijā aizturēts itāļu mafiozo (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgardo Greko.
Edgardo Greko. Foto: AP/Scanpix

Pēc gandrīz 17 gadu ilgas bēguļošanas Francijā arestēts Edgardo Greko, kurš strādāja par šefpavāru picērijā. Viņš ir arī notiesāts slepkava, kurš, domājams, pieder vienai no Itālijas ietekmīgākajām mafijas apvienībām, vēsta "The Guardian".

63 gadu vecais Greko tika arestēts ceturtdien, 2. februārī, Francijas pilsētā Sentetjēnā. Viņš tur kādu laiku vadījis itāļu restorānu, izmantojot viltus identitāti, paziņojusi starptautiskā kriminālpolicijas organizācija Interpols.

Noziedznieks, kuram Itālijā jāizcieš mūža ieslodzījums par Stefano un Džuzepes Bartolomeo slepkavībām, bija izsludināts meklēšanā jau 17 gadus. 

Greko ir apsūdzēts arī par Emiliano Moskiaro slepkavības mēģinājumu, kas bijis "kā daļa no mafijas kara starp Pino Sena un Perna Pranno bandām, kas norisinājās 90. gadu sākumā".

1991. gada janvārī brāļi Bartolomeo tika līdz piekauti nāvei ar dzelzs stieņiem zivju noliktavā, paziņoja Itālijas policija. Viņu ķermeņi nekad netika atrasti, un tiek uzskatīts, ka tie tika izšķīdināti skābē.

Konkurējošie klani bija pasūtījuši vīriešu nogalināšanu, jo, pēc bandu vadītāju domām, brāļi mēģināja paplašināt savu biznesu, iejaucoties citu noziedznieku ģimeņu biznesā.

2021. gada jūnijā Sentetjēnā Greko kļuva par itāļu restorāna "Caffe Rossini Ristorante" īpašnieku. Viņš to vadīja līdz tā gada novembrim, pavēstīja Francijas prokurori.

Saskaņā ar dokumentiem, ko redzējusi ziņu aģentūra "Agence France-Presse", noziedznieks lietojis vārdu Paolo Dimitrio un strādājis arī citos pilsētas itāļu restorānos.

Kad Greko vēl atradās Itālijā, viņam izdevās izvairīties no cietuma, jo viņš uzrādīja viltotus dokumentus, kas apliecināja viltotu slimību, kuras ārstēšana it kā nozīmēja, ka viņu nevarēja aizturēt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu