KNAB lietā par kukuļošanu Ropažu pašvaldībā vairākām personām noteikts nodarbošanās aizliegums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par iespējamu kukuļošanu Ropažu pašvaldībā vismaz trim personām piemērots drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Ropažu dome rīt, 8.februārī, plāno skatīt jautājumu par izmaiņām Ropažu novada pašvaldības Iepirkumu komisijas sastāvā un par komisijas locekļu atsaukšanu.

Domes lēmumprojekts paredz atsaukt uz laiku līdz Kriminālprocesa likuma 254. pantā noteiktā drošības līdzekļa - noteiktas nodarbošanās aizlieguma atcelšanai no Ropažu novada pašvaldības Iepirkumu komisijas sastāva trīs komisijas locekļus. Plānots atsaukt komisijas priekšsēdētāju Gunti Kampi (LA), komisijas priekšsēdētāja vietnieku Gundaru Krievu (LZS), un komisijas locekli Lindu Beikmani.

Kā iepriekš uzsvēra Kampe, viņš nav iesaistīts kukuļošanā. Arī Krievs norādīja, ka ir parakstījies par informācijas neizpaušanu. Viņš uzsvēra, ka nav ne ņēmis, ne piedāvājis kādam kukuli.

Savukārt Beikmane aģentūrai LETA teica, ka ir parakstījusies par informācijas neizpaušanu un tādēļ nesniegs nekādus komentārus.

Kā aģentūru LETA jau iepriekš informēja KNAB, lietā kopumā iesaistītas astoņas personas.

31.janvārī KNAB veica kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos Ropažu novada pašvaldībā. Kriminālprocesuālās darbības veiktas aizdomās par iespējamu pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko fiziska persona īstenojusi juridiskas personas interesēs ar mērķi panākt uzņēmuma uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kā arī par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB kriminālprocesu sāka 2022.gada 24.oktobrī un izmeklēšanu veic par kukuļdošanu, kukuļņemšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Iespējamās kukuļošanas mērķis bijis panākt juridiskās personas uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kas īstenoti laikā no 2021.gada līdz kriminālprocesuālo darbību veikšanai.

Patlaban astoņām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Septiņām no šīm personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Plašāku informāciju par kriminālprocesu KNAB sniegs, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu