"Ukraina pieder Eiropas saimei." Zelenskis Parīzē ticies ar Makronu un Šolcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdienas vakarā Parīzē tikās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu, kurš apliecināja, ka Eiropa turpinās atbalstīt Ukrainu karā pret Krieviju.

Vācija turpinās sniegt militāro atbalstu Ukrainai, "cik ilgi tas būs vajadzīgs", Šolcs sacīja Zelenskim, piebilstot, ka "Krievijai nevajadzētu uzvarēt šajā karā".

Zelenskis ieradās Parīzē no Londonas, kur viņš trešdien uzrunāja parlamentu un tikās ar Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku un karali Čārlzu III. Ir gaidāms, ka

Zelenskis ceturtdien dosies uz Briseli, lai tiktos ar Eiropas līderiem.

"Es sūtu skaidru vēsti Briselei: Ukraina pieder Eiropas saimei," sacīja Šolcs.

Makrons tikšanās laikā sacīja, ka Parīze "turpinās savus centienus" piegādāt ieročus Kijivai.

"Krievija nevar un nedrīkst uzvarēt šajā karā. Kamēr Krievija turpina uzbrukt, mēs turpināsim piemērot nepieciešamo militāro atbalstu, lai saglabātu Ukrainu un tās nākotni," sacīja Francijas prezidents.

Makrons un Šolcs jūnijā bija kopīgi apmeklējuši Zelenski Kijivā un viņam apsolījuši atbalstu Ukrainas kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusam.

Šī ir Zelenska otrā ārvalstu vizīte, kopš Krievija pērn februārī pret viņa valsti sāka pilna mēroga karu. Pirmajā vizītē viņš decembrī apmeklēja ASV un Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu