NEPLP ierobežo piekļuvi Krievijas propagandas tīmekļvietnēm Latvijas teritorijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.
NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir ierobežojusi piekļuvi virknei ar Krievijas propagandas medijiem saistām tīmekļvietnēm Latvijas teritorijā uz laiku līdz Eiropas Savienības noteikto sankciju atcelšanas brīdim, norāda oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Lēmums pieņemts saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Padomes regulu par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā.

Ierobežojumi ES attiecas uz tīmekļvietnēm, kas saistītas ar tādiem propagandas medijiem kā "Russia Today English", "Russia Today UK", "Russia Today Germany", "Russia Today France", "Russia Today Spanish" un "Sputnik".

Tādējādi Latvijā turpmāk ierobežota piekļuve tādām tīmekļvietnēm kā "deutsch.rt.com", "fr.rt.com", "rtde.xyz", "rtde.site", "rtde.live", "rtde.team", "rtde.website", "sputniknews.gr", "sputniknews.cn", "sputniknews.kz", "lt.sputniknews.ru", "oz.sputniknews-uz.com", "baltnews.ru", "sputnik.az", "sputnik.kg", "sputnik-abkhazia.info", "sputnik-georgia.com", "sputnik-ossetia.com", "sputnik-tj.com".

Piekļuve ierobežota arī minēto tīmekļvietņu dublējošām spoguļlapām.

Par atbildīgo par lēmuma izpildes kontroli noteikts NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu