Aparjods ieņem astoto vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods.
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportists Kristers Aparjods sestdien, 11. februārī, Vinterbergā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma astoto vietu, savukārt Gints Bērziņš finišēja devītais.

Kaspars Rinks pirmajā braucienā nefinišēja.

Pirmajā braucienā astotajā vietā ierindojās Bērziņš un devītajā - Aparjods, labākā rezultāta īpašniekam vācietim Maksam Langenhānam zaudējot attiecīgi 0,313 un 0,334 sekundes.

Rinks piedzīvoja kritienu, nolaužot slieču "ragu".

Otro vietu braucienā ieņēma austrietis Jonass Millers, Langenhānam zaudējot 0,025 sekundes, bet trešo vietu - Itālijas braucējs Leons Felderers, atpaliekot no vācieša 0,079 sekundes.

Otro braucienu labāk veica Aparjods, ieņemot piekto vietu braucienā un apdzenot Bērziņu divu braucienu summā. Viņš uzvarētājam vācietim Langenhānam piekāpās 0,633 sekundes.

Bērziņš trases vidusdaļā kļūdījās arī otrajā braucienā, braucienā ieņemot 11.vietu un divu braucienu summā finišējot devītajā vietā 0,782 sekundes aiz uzvarētāja.

Langenhānam, kurš divu braucienu summā trasē pavadīja minūti un 45,687 sekundes, trīs sekundes desmitdaļas piekāpās Millers un 0,322 sekundes - uzvarētāja tautietis Felikss Lohs, kurš pēc pirmā brauciena bija piektais.

Līderpozīcijās Pasaules kausa kopvērtējumā ar 665 punktiem joprojām ir itālis Dominiks Fišnallers, kurš sestdien kļūdījās pirmajā braucienā un summā ieņēma ceturto vietu. Otrais ar 566 punktiem ir Lohs, trešais ar 508 punktiem - austrietis Volfgangs Kindls.

Aparjods ar 480 punktiem ieņem piekto vietu, Bērziņš ar 359 punktiem ir devītais, bet Rinks ar 23 punktiem dala 36. pozīciju 39 sportistu vidū.

Juniors Kaspars Rinks, kurš piektdien bija sestais Nāciju kausā, pirmajā braucienā startēja ar 12. numuru, Gints Bērziņš - ar 17., bet Kristers Aparjods - ar 27. numuru 28 kamaniņu braucēju vidū.

Aparjods pirms sacensībām Vinterbergā šosezon visās sacensībās bija bijis labāko desmitniekā un labāko rezultātu sasniedza Siguldā, vispirms izcīnot uzvaru vieniniekos un komandu stafetē, bet Eiropas čempionāta Pasaules kausa posmā finišējot trešajā vietā un uzvarot komandu stafetē.

Arī Bērziņam labāko rezultātu šosezon līdz šim bija izdevies sasniegt Siguldas trasē, Pasaules kausa posmos ieņemot attiecīgi septīto un sesto vietu, šajā vietā finišējot arī Eiropas čempionātā, bet U-23 konkurencē izcīnot uzvaru.

Savukārt Rinks pievienojās pieaugušo izlasei pēc divu pasaules junioru čempiona nosaukumu izcīnīšanas un Junioru pasaules kausa sezonas beigām.

Vīriešu divniekiem sacensības notiks plkst. 15 un plkst. 16.15, sacensības tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV6.

Jau ziņots, ka divnieku sacensībās sestdien Latvijas duets Anda Upīte/Sanija Ozoliņa ieņēma ceturto vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna finišēja astotās.

15 labāko rezultātu īpašnieki kvalificējas svētdien gaidāmajam Sprinta kausam, kurā sezonas noslēdzošajās sacensībās tiks dalīti Mazie kristāla globusi. Pirms tam pamatsacensības aizvadīs sieviešu vieninieku kamanas.

Nākamnedēļ astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts vēl nedēļu vēlāk - Vinterbergā, kur sportisti šosezon atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26. februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu