"Atlikt uz vēlāku laiku." Kļūda, ko pieļauj gandrīz katrs viedtālruņa lietotājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

"Apple", "Google" un "Samsung" regulāri ievieš programmatūras un operētājsistēmu atjauninājumus ar mērķi uzlabot dažādas nepilnības. Noskaidrots, ka telefonu lietotājiem ir kāds kaitīgs ieradums – pēc iespējas ilgāk atlikt programmatūras atjauninājumus, tādējādi apdraudot savu datu drošību.

Lielai daļai tehnoloģiju lietotāju atjauninājumu atlikšana neliekas nekas nozīmīgs, tomēr tas var beigties ar bēdīgām sekām, jo vecākas operētājsistēmas vai programmatūras versijas ir ievainojamākas pret hakeru uzbrukumiem, vēsta medijs CNBC.

Tas ir iemesls, kāpēc to nedrīkst ilgstoši atlikt – ierīci vēlams atjaunināt pēc iespējas ātrāk.

Tādas kompānijas, kā "Apple", "Samsung" un "Google" regulāri strādā pie lietotāju drošības un lietotāja pieredzes uzlabošanas, tāpēc periodiski tiek laisti klajā atjauninājumi, kas ietver sevī dažādas jaunas funkcijas, piemēram, pasargā tālruni no kiberuzbrukumiem, kā arī piedāvā cita veida drošības rīkus.

Mazāka mēroga atjauninājumi, kas tiek laisti klajā vidēji reizi mēnesī, ir paredzēti, lai veidotu drošības "ielāpus" - labotu dažādas ievainojamības, ko ļaunprātīgi izmanto hakeri.

Tie lietotāji, kuri ignorē atjauninājumus, riskē, ka hakeri var izmantot sistēmas ievainojamības savā labā un padarīt ierīci pat nelietojamu, tajā pašā laikā nozogot svarīgu un personisku informāciju.

Viņa brīdina, ka hakeru rokās var nonākt īpaši sensitīvi dati, piemēram, paroles un piekļuve dažādām lietotnēm, piemēram, sociālajiem tīkliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu