Pasniegtas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdienas vakarā tiešraidē sumināti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2022" laureāti, pērnā gada spožākā kultūras notikuma godā ceļot izstādi un monogrāfiju "Purvītis", vēsta portāls "Lsm.lv".

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes "Purvītis" kuratore bija Aija Brasliņa, bet izdevniecībā "Neputns" izdotās monogrāfijas sastādīja Laima Slava.

Kategorijā "Popkultūra" zeltīto kilograma atsvaru ieguva koncertuzveduma "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" veidotāji. 18. un 19.jūnijā Dailes teātrī atskaņoto mūziku bija sakomponējis Kārlis Lācis, bet uzveduma režisors bija Reinis Suhanovs.

Kategorijā "Mūzika" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu 17.septembrī koncertzālē "Lielais dzintars", kur spēlēja flautiste Dita Krenberga, ērģelniece Iveta Apkalna un pianists Reinis Zariņš, bet diriģēja Guntis Kuzma.

Sadaļā "Literatūra" balvu saņēma monogrāfiju par Anšlavu Eglīti "Par skaisto un aplamo dzīvi" autore Ieva Struka. Monogrāfijas klajā laidusi izdevniecība "Dienas Grāmata".

Balvu kategorijā "Vizuālā māksla" ieguva Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcu organizatori - gleznotāji Veronika Frolova un Reinis Liepa, tēlnieks Egons Peršēvics. Darbnīcas rīkoja Peršēvics sadarbībā ar Karostas glābšanas biedrību.

Par gada "Pārsteigumu" tika atzīts mākslinieka Kriša Salmaņa plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla "Ir" vāka un pretī Krievijas vēstniecībai uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja sienas.

Kategorijā "Kino" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju mākslas filmu "Krimināllieta iesācējam", kuru producējusi "Red Dot Media".

Kategorijā "Mantojums" balvu saņēma Āgenskalna tirgus, kuru no jauna radīja SIA "Kalnciema iela", "Arhitektes Lienes Griezītes studija" un projekta autore Liene Griezīte.

Kategorijā "Starts" uzvarēja Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla "Pūt, vējiņi" iestudējumu.

Savukārt par aizvadītā gada labāko sniegumu teātrī balvu "Kilograms kultūras" saņēma Alvja Hermaņa Jaunajā Rīgas teātrī iestudētā izrāde "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis".

Balvas žūrijā darbojās Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, Latvijas Radio "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, kā arī Latvijas Radio žurnālists Toms Treibergs un portāla "Lsm.lv" kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

"Kilograms kultūras 2022" laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes Atbalsta fonds.

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir LTV, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv". Tradīcija tika sākta 2012.gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011.gada kultūras notikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu