Rīgas domē sasaukta operatīvā sanāksme par plaisām ēkā Valdemāra ielā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) svētdien, 19. februārī, pulksten 11 sasaucis operatīvo sanāksmi par situāciju ar Krišjāņa Valdemāra ielas ēkās konstatēto bīstamību un pašvaldības sniegto palīdzību evakuētajiem iedzīvotājiem, norāda Rīgas dome.

Pēc sanāksmes plkst. 13 pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 117 notiks preses brīfings, kurā amatpersonas informēs par tālāko plānoto rīcību.

Preses brīfingā piedalīsies Rīgas vicemēre Linda Ozola, Rīgas Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons, Rīgas pašvaldības policijas un citu dienestu pārstāvji.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā Rīgā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu ēku Krišjāņa Valdemārā ielā, jo tajā izveidojušās plaisas.

VUGD informē, ka plkst. 18.52 glābēji saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu ēkā ir izveidojušās plaisas.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkā ir izveidojušās redzamas plaisas un sāka cilvēku evakuāciju. Notikuma vietā sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju tika nodrošināts autobuss evakuēto cilvēku izmitināšanai.

Informācija par ēkas stāvokli nodota Rīgas pilsētas būvvaldei. Uz notikuma vietu bija devušies 23 glābēji.

VUGD informē, ka no divām blakus esošām ēkām sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju evakuēti 33 cilvēki, suns un divi kaķi.

Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons informēja - lai koordinātu palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, notikuma vietā ieradušies Rīgas vicemēri Linda Ozola un Edvards Ratnieks (NA/LRA), kā arī dažādu valsts un pašvaldības dienestu pārstāvji.

Ja ēka pēc ugunsgrēka vai citas nelaimes nav izmantojama, dzīvokļu īpašniekiem Rīgas pašvaldība piedāvā saņemt gan sociālo palīdzību, gan iespēju apmesties pagaidu miteklī.

Dome informē, ka evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības pašvaldībā saņemt krīzes pabalstu - līdz 500 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1000 eiro ģimenei.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu