Propaganda vai draudi Ukrainai: Krievija sola būtiski kāpināt bruņojuma ražošanu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Karasev Viktor/Shutterstock

Krievijas bruņojuma industrija strauji palielinājusi virsskaņas raķešu ražošanas apjomus. To Krievijas televīzijā paziņojis uzņēmuma "Rostec" (Rostec Corporation) vadītājs Sergejs Čemezovs, un tiek ziņots par modernu tanku ražošanu. 

Virsskaņas raķetes lido īpaši ātri un ir spējīgas arī manevrēt, mainot savu lidojuma trajektoriju.

Čemezovs apgalvoja, ka ražošanas jaudas ir palielinātas arī citās bruņojuma nozarēs, atsevišķos gadījumos pat 50 reižu apmērā.

Visvairāk savu ražošanu ir kāpinājušas munīcijas rūpnīcas. Taču nesen Krievijas militārie blogeri ziņoja, ka frontē esošās vienības cieš no munīcijas trūkuma.

Par Putina tuvu draugu uzskatītais Sergejs Čemezovs sacīja, ka līdz 2023. gada beigām Krievija apņēmusies izgatavot arī 300 kaujas helikopterus.

Tas atbilst aptuvenajam šo lidaparātu skaitam, ko Ukrainas militārpersonas pašlaik min kā kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā notriekto helikopteru skaitu.

Šaubas par Krievijas spēju izgatavot modernus ieročus

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs nesen paziņoja, ka Krievija būtiski palielināšot moderno tanku ražošanu. Tā ir atbilde uz paziņotajām Rietumu tanku piegādēm. Medvedevs demonstratīvi apmeklēja tanku rūpnīcu Omskā, Sibīrijā.

Pirms Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā vairākkārt tika minēts, ka Krievijā uzskaitē ir aptuveni 20 000 tanku, tomēr pieļauts, ka šis skaits ir pārvērtēts.

Tagad tiek lēsts, ka Krievija pašlaik Ukrainā izvieto aptuveni 4000 tanku, no kuriem daudzi ir ļoti novecojuši.

Turklāt pastāv šaubas par iespēju būvēt modernus ieročus, jo būtiskas to detaļas nāk nevis no Krievijas, bet gan no Rietumu ražotājiem un ir pakļautas sankcijām.

Jāpiebilst, ka arī pats "Rostec" vadītājs Sergejs Čemezovs kopā ar savu sievu Jekaterinu, dēlu Staņislavu un pameitu Anastasiju ir to personu sarakstā, kuras ASV jau pagājušā gada martā iekļāva sankciju sarakstā. Gandrīz vienlaikus ar to Spānijas ostas pilsētā Barselonā tika konfiscēta viņa jahta "Valerie".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu