Sniegs un apledojums piektdienas rītā apgrūtina braukšanu. Dienā gaidāmi nokrišņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

Piektdien, 24. februārī, Latvijā saglabāsies apmācies laiks. Daudzviet gaidāma migla, sniegs un lietus, taču nokrišņi pārsvarā būs nelieli, prognozē sinoptiķi. 

No rīta braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem teju visā Latvijā ir apgrūtināti sniega un apledojuma dēļ, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija ap plkst. 6.45.

Sinoptiķi prognozē, ka pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz -1..+4 grādiem.

Rīgā brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi un migla, pūtīs viegls dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 998-1003 hektopaskāli jūras līmenī.

Sniegs un apledojums šorīt apgrūtina braukšanu visā Latvijā

No valsts galvenajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši vienīgi uz šosejas A11 Liepāja-Nīca, kā arī Liepājas šosejas posmā Annenieki-Nīca.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 150 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC atgādina, ka saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 105 grants ceļu posmos. Karte ar posmiem, kuros noteikti ierobežojumi, atrodama LVC interneta mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu