"Ko viņš iedomājas?" Lukašenko reaģē uz Kola veltīto runu Krievijas EDSO delegācijai (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko.
Aleksandrs Lukašenko. Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko reaģējis uz Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Rihards Kola (NA) runu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) parlamentārā asamblejā, kurā viņš ar slaveno teicienu par krievu kara kuģi "pasūtīja" Krievijas EDSO delegāciju.

Lukašenko sestdien žurnālistiem skaidroja, ka Baltkrievijai un Krievijai ir "jāsaglabā miers, saskaroties ar uzmākšanos un provokācijām" pret tās pārstāvjiem starptautiskos pasākumos, konferencēs, pieminot arī latviešu politiķa runu, kas ieguva starptautisku uzmanību.

Baltkrievu medijs "Belta" ziņo, ka arī baltkrievu pārstāvis jau pieminētajā pasākumā saskāries ar "provokācijām".

"Nu, viņš izturēja pieklājīgi," par baltkrievu pārstāvi sacīja Lukašenko.

VIDEO: Riharda Kola runa

Baltkrievijas žurnālisti norādīja, ka ANO Ģenerālā asambleja gatavo vēl vienu "anti-krievisku" rezolūciju un vaicāja diktatoram, vai Baltkrievijai ir vajadzīgas šādas starptautiskas organizācijas un dialogs ar Rietumiem. 

"Mums to vajag. Vēl viena svarīga iemesla dēļ. Viņi [Rietumi] sagaida, ka mēs atstāsim [starptautiskās organizācijas, konferences]. Nekad nedrīkst darīt to, ko vēlas ienaidnieks vai pretinieks. Tā ir aksioma. Tāpēc mēs neatstāsim. Viņi nav aizvainojuši ne mūs, ne krievus. Viņi kārtējo reizi parādīja savu seju.

Ko šis latvietis vai lietuvietis iedomājas, kas viņš ir? Ko jūs apvainojat? Jūs apvainojat krievus un baltkrievus, kas jūs glāba no "brūnā mēra" [vācu fašisma Otrā pasaules kara laikā -red.]. Jums vajadzēja padomāt vismaz par to. Bet viņi nedomā. Ko vēl es varu teikt?" prātuļoja Lukašenko, pieminot klasisko Krievijas propagandas frāzi.

"Ļaujiet viņiem kliegt. Mums ir jāiet savs ceļš. Suns var riet, bet karavānai ir jāiet tālāk. Mums ir jādzīvo un jāstrādā saskaņā ar šo principu. Mums nevajadzētu pievērst uzmanību un pat nevajadzētu izteikt komentārus. Mums ir jāparāda viņu nekaunība un idiotisms. Tas ir viss. Mums nekas cits nav jādara," sacīja diktators.

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), piedaloties Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) parlamentārā asamblejā, ar slaveno teicienu par krievu kara kuģi "pasūtījis" Krievijas EDSO delegāciju.

Kols savas uzrunas laikā klātesošajiem norādīja, ka vienīgā ziņa, kura būtu jānodod Krievijas delegācijai ir: "Krievu kuģi, ej nah*j!" ("Русский военный корабль, пошел нах*й"). Minēto tekstu deputāts sacīja krievu valodā, pārējo uzrunu sanāksmē aizvadot angļu valodā.

Viņš pauda nožēlu, ka Krievijas delegācija ir pielaista EDSO asamblejas sēdei, turklāt delegācijas sastāvā ir personas, kuras ir iekļautas pret Krieviju vērstajā sankciju sarakstā.

Ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts atzīmēja, ka "Riharda [Kola] taktika bija pareiza, jo neapšaubāmi krievu delegācija brauca uz šo pasākumu, lai paņemtu skatuvi ne tikai priekš Krievijas propagandas, bet arī Eiropā radītu savu šovu".

Viņš norādīja, ka lēmums braukt un būt skaidriem savā nostāja samazināja Krievijas plānoto iespēju pozicionēties un izrādīties.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu