Rinkēvičs drošības apsvērumu dēļ dzēsis savu tiktoka kontu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) drošības apsvērumu dēļ dzēsis savu kontu lietotnē "TikTok", ministrs paziņojis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš skaidro, ka Ārlietu ministrija liedz izmantot aplikāciju "TikTok" tajās viedierīcēs, kurās instalēti ministrijas e-pasti.

LETA jau rakstīja, ka, bažījoties par datu drošību, Kanādas valdība no otrdienas aizliegusi lietotni "TikTok" visos valdības telefonos un citās ierīcēs.

"TikTok" pieder kompānijai "ByteDance", kas ir saistīta ar Ķīnas valdību. Rietumi pēdējā laikā pievērš arvien lielāku uzmanību "TikTok" saistībā ar bažām par to, cik liela piekļuve Pekinai ir lietotāju datiem.

"TikTok" aplikācija tiks dzēsta no visām valdībai piederošajām ierīcēm un ierīču lietotājiem būs aizliegts lejupielādēt "TikTok" nākotnē.

Šāds lēmums pieņemts, jo secināts, ka "TikTok" rada nepieņemamu risku privātumam un drošībai, paziņoja valdība.

Lai gan nav pierādījumu par valdības datu pārkāpumiem, kas saistīti ar lietotni, valdība brīdināja, ka "TikTok" datu vākšanas metodes nodrošina ievērojamu piekļuvi tālruņa saturam.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) pagājušajā nedēļā aizliedza sociālo platformu "TikTok" darbinieku izmantotajās oficiālajās ierīcēs, bet ASV Baltā nama administrācija pirmdien deva federālajām aģentūrām 30 dienas, kuru laikā ir jānoņem lietotne "TikTok" no visām to darbinieku oficiālajām ierīcēm, īstenojot ASV Kongresa pērn pieņemtu lēmumu par šīs lietotnes aizliegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu