Somijas policija sākusi izmeklēt Erdogana portreta dedzināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto: Drop of Light/Shutterstock

Somijas policija sākusi izmeklēt Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana portreta sadedzināšanu demonstrācijas laikāā pie Turcijas vēstniecības Helsinkos, vēsta Somijas mediji.

Helsinku policijas departamenta galvenais superintendents Heiki Porola pavēstījis, ka incidentu svētdien novērojusi policijas patruļa, kas dežurējusi rajonā, kurā atrodas vēstniecība.

"Kad kaut kas tiek sadedzināts sabiedriskā vietā, tas izraisa interesi, un, ja tiek konstatēts, ka tas ir Turcijas prezidenta potrets, ir pamats aizdomām, ka noticis neslavas celšanas noziegums," norādījis Porola, piebilstot, ka kāda cilvēka attēla sadedzināšana var būt kriminālpārkāpums.

Porola atzina, ka policija nav iepriekš brīdināta par demonstrāciju, kā to paredz likums. Demonstrācijā piedalījušies aptuveni 20 cilvēki, kuri bija maskās.

Četri cilvēki tika aizturēti notikuma vietā, bet vēlāk atbrīvoti. Papildus neslavas celšanai šajā lietā ir aizdomas par pretošanos amatpersonai.

Demonstrāciju organizēja "Rīcības grupa Kurdistānai", kas medijiem paziņoja, ka policija izturējusies agresīvu pret grupu un vienam no protestētājiem uzpūtusi piparu gāzi.

Porola apgalvojis, ka neko nezina par kaut kādas gāzes izmantošanu.

Laikraksts "Ilta-Sanomat" ziņo, ka aizturēto vidū bijuši gan somi, gan personas ar ārvalstu izcelsmi. Laikraksts vēsta, ka demonstrāciju organizēja "A grupa" kopā ar "Rīcības grupu Kurdistānai".

Grupas apgalvo, ka tas ir protests pret Turcijas agresiju pret kurdiem, tās totalitāro iekšpolitiku un ieroču eksporta licenču piešķiršanu Ankarai.

Ziņu aģentūra "Reuters" vēsta, ka Turcijas sarunas ar Zviedriju un Somiju par to pievienošanos NATO atsāksies martā Briselē. Sarunas apstājās janvārī pēc Korāna sadedzināšanas demonstrācijā Stokholmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu