Nākamnedēļ Latvijā ziema kļūs bargāka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ksenia Raykova/Shutterstock

Nākamnedēļ katru dienu kaut vietām Latvijā gaidāms sniegs, reizēm snigs spēcīgi un puteņos, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Pirmdien snigs īslaicīgi, daudzviet snigšana būs intensīva, vietām iespējami arī pērkona dārdi un putenis. Savukārt otrdienas vakarā Latviju no rietumiem sasniegs ciklons - sāksies plašāki nokrišņi, gaidāms arī putenis, trešdien vējš vietām var kļūt stiprāks nekā 4.martā.

Ceturtdien un naktī uz piektdienu prognozēts nākamais ciklons, kas vietām sagādās stipru snigšanu. Nedēļas nogalē, iespējams, ieradīsies jauns ciklons ar nokrišņiem un puteni.

Lai gan palaikam sildīs pavasara saule, gaisa temperatūra dienas laikā nav gaidāma augstāka par -1..+4 grādiem. Debesīm skaidrojoties un pierimstot vējam, dažās naktīs gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz -11..-16 grādiem.

Atbilstoši ilgtermiņa prognozēm arī marta otrajā pusē un aprīļa pirmajā pusē gaisa temperatūra caurmērā gaidāma zem normas, siltuma viļņi būs īslaicīgi un aukstuma viļņos daudzviet snigs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu